Corona: gunstige ontwikkeling

wo 3 augustus 2022

Categorieën:

De indicatoren duiden erop dat de situatie in Frankrijk vrij snel verbetert. Al werden er in het voorbije etmaal 54.519 nieuwe besmettingsgevallen geconstateerd, in hetzelfde etmaal een week terug 87.562. De ‘taux d’incidence’ (aantal besmettingen per 100.000 daalde van 750,62 naar 474,93 en het besmettingspercentage (positief getesten) van 29,7% naar 23,8%. In de ziekenhuizen liggen nu 19.792 virus-patiënten, 1.132 minder dan een week geleden. Ernstig ziek: 1.180, een min van 137. Er overleden deze week 601 mensen aan corona. Het sterftecijfer staat op 152.280.

 

OVERIG

 

Het blijft warm

Volgens Météo France houdt de hittegolf (canicule) aan en dan vooral in het zuid-oosten. Temperaturen boven de 30 graden. Aan de westelijke kust is het koeler.

Bos- en natuurbranden

Frankrijk is zwaar getroffen door een hele reeks bos- en natuurbranden. Geen slachtoffers, wel gewonden onder wie pompiers en materiële schade. De grootste branden woedden in de Gironde, de Gard, de Ardèche en de Bouches-du-Rhône. In de Alpes-de-Haute-Provence is zelfs een heel dorp geëvacueerd. Volgens Justitie staat het vast dat een aantal branden is aangestoken, in de Ardèche heeft een pyromaan bekend.

Macron in de Var

Zoals velen viert president Macron vakantie in het toeristisch zeer populaire departement de Var. Hij logeert in zijn buitenverblijf Fort Bregançon in Bormes-les-Mimosas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven