Presse: bos- en natuurbranden

wo 10 augustus 2022

Categorieën:

Frankrijk wordt deze zomer in extreme mate door bos- en natuurbranden getroffen.  In de departementen Les Landes en Gironde (regio Nouvelle Aquitaine) is het vuur weer opgelaaid, nog eens 6.000 ha. verloren gegaan en 16 huizen verwoest. Het brandt (of heeft gebrand) in de Isère, Aveyron, Maine-et-Loire (700 ha.), de Ardèche, Bouches-du-Rhône en de Drôme (280 ha).

In de media is sprake van een ‘oorlog’, de regering wordt verweten dat er te weinig materieel is om die te winnen.

 

Tropische temperaturen

Volgens Météo France blijft de hitte in zo ongeveer het het hele land tot zeker het weekeinde aanhouden. Er wordt ondertussen gewaarschuwd voor onweer en hevige regen die tot overstromingen kunnen leiden.

 

Corona: bemoedigende cijfers

Het virus lijkt niet meer aan de winnende hand. In het voorbije etmaal weliswaar 38.230 nieuwe besmettingsgevallen, maar een week geleden in hetzelfde etmaal 54.519. Andere indicatoren zijn ook vrij geruststellend. De ‘taux d’incidence’ (aantal besmettingen per 100.000) daalde deze week van 474,93 naar 312,4 en het besmettingspercentage (positief getesten) van 23,7% naar 21,8%.

In de hospitalen verblijven 18.171 corona-patiënten, 1.571 minder dan een week geleden. Ernstig ziek: 1.092 mensen, 88 minder dan vorige week. Er stierven deze week 542 mensen aan de gevolgen van het virus. Het dodental staat op 152.822.

2 gedachten over “Presse: bos- en natuurbranden”

  1. Bonjour, ligt het aan mij of heb ik al jouw weerbericht al een paar weken gemist. Kan door de hitte komen hoor. Ja we leven erg met onze mannen, de pompiers, mee het zijn toch onze helden. Fijn dat het Covid verhaal minder de kop oo steekt. Bij ons , limoux, is het altijd druk bij de pharmacie voor het halen van prikken en boosters. Wij hebben ook alweer de tweede booster gehaald. Hier zie je wel steeds meer mondkapjes gedragen worden. We gaan volgende week voor een paar weken naar Nederland eens kijken of de Covid daar nog wordt nageleefd. Bedankt weer voor het aangename nieuws, zal beter opletten ????

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven