Presse: Skiën veel duurder

za 24 september 2022

Categorieën:

De wintersportressorts in de Franse Alpen waarschuwen alvast: reken op aanzienlijke prijsstijgingen als je komende winter komt skiën. Heeft alles te maken met de sterk gestegen energieprijzen.
 
Macron begint een partij
Aan de vooravond van zijn eerste uitverkiezing tot president wist Emmanuel Macron één ding zeker: klassieke politieke partijen hadden hun langste tijd gehad. Maar dezer dagen lanceerde hij zijn eigen partij, die Renaissance heet, ongeveer wedergeboorte.
 
Discriminatie op het strand
De organisatie SOS Racisme heeft bij de rechtbank in Grasse (Alpes-Maritimes) aanklachten ingediend tegen twee privé-stranden in Juan-les-Pins. Het 5-sterren hotel Les Belles Rives, beroemd geworden door de Amerikaanse schrijver Scott Fitzgerald, zou twee mensen met een Noord-Afrikaanse achtergrond de toegang tot het strand hebben geweigerd. Hen overkwam hetzelfde toen ze naar het strand van restaurant Les Pirates wilden.
 
41 pyromanen?
De Gendarmerie Nationale laat weten dat er in de afgelopen zomer 41 mensen zijn gearresteerd op verdenking van het aansteken van bos- en natuurbranden.
 
‘Oversterfte’ door de hittegolf
In het departement Alpes-Maritimes overleden deze zomer 13% meer mensen dan gemiddeld, over een reeks van jaren gerekend. Men gaat ervan uit dat de verklaring gezocht moet worden in de canicule (hittegolf). Nationale cijfers zijn nog niet beschikbaar. In 2003 werd Frankrijk, toen slecht voorbereid, door een vergelijkbare canicule getroffen  Er waren – naar schatting – 15.000 dodelijke slachtoffers te betreuren.
 
Corona: min of meer onder controle
In de Franse ziekenhuizen liggen nu nog 2.280 corona-patiënten, van wie er 289 slecht aan toe zijn. De taux d’incident (het aantal besmettingen per 100.000) bedraagt nu 308. Het virus heeft het leven gekost aan 154.864 mensen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven