Presse: Stoomonderbreking + De pensioenleeftijd + Tour-finish in Nice + Skistations geopend + en meer!

za 10 december 2022

Categorieën:

Pas de panique?

Volgens president Macron is er geen reden voor paniek nu steeds meer mensen rekening houden met stroomuitval gedurende een paar uur per dag. Het item was het gesprek van de dag in Frankrijk. Uit een enquête zou blijken dat 73% van de bevolking een stroomonderbreking onaanvaardbaar vindt. In diverse scenario’s van de regering staat dat de prefecten in hun departement kunnen besluiten tot een stroomonderbreking van maximaal 2 uur per dag. Geen enkel departement zou helemaal zonder stroom komen te zitten.

Tour de France 2024: finish in Nice

In 2024 eindigt de Tour de France voor het eerst niet in Parijs. Heeft te maken met de Olympische Spelen die dan in – onder meer – Parijs worden gehouden. De Parijse autoriteiten kunnen de massale belangstelling voor de Tour-finish er niet bij hebben. De slotetappe van de Tour 2024 is een tijdrit tussen Monaco en Nice. Aankomst op de Promenda des Anglais

Een chèque van € 100

Ongeveer 10 miljoen huishoudens worden dezer dagen door de regering getrakteerd op een energie-chèque van € 100.

Pensioenleeftijd: 65 jaar.

De regering van premier Elisabeth Borne houdt vast aan een pensioenleeftijd van 65 jaar voor iedereen. Nu is het nog zo dat tal van beroepsgroepen een lagere pensioengerechtigde leeftijd kennen. Naar die 65 jaar zou in etappes worden afgelegd. De vakbonden zijn tegen en hebben voor januari manifestaties aangekondigd.

Het skiën is begonnen

De wintersportstations Isola 2000 en andere in de Alpes Maritimes zijn geopend. De skiërs werden onthaald op een dik pak verse sneeuw.

Appartementen stijgen minder in prijs

Volgens een studie van de notarissen stijgen appartementen twee keer minder snel in prijs dan woningen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven