Onze favorieten in het achterland (2) – Tende, lang Italiaans

wo 11 januari 2023

Door Rémi de Ridder

De medewerkers van Kijk, Zuid-Frankrijk! vertellen in deze wekelijkse rubriek over hun favoriete dorpjes in het arrière pays. Dit keer Rémi de Ridder over Tende in de Alpes-Maritimes.

Spectaculaire Col de Tende
Tour de l’Horloge

Tende ligt op 815 meter hoogte, tegen de grens met Italië. Het was dan ook lang Italiaans en behoort pas sinds het vredesverdrag van 1947 definitief bij Frankrijk. Het vestingdorp ligt aan de oude zoutroute en was oorspronkelijk een nederzetting van machtige zouthandelaren die hun waar per muilezels over de bergen van het ene naar het andere land lieten vervoeren. Het rijke religieuze erfgoed dateert uit die tijd, met een gotische kerk uit de 15e eeuw, de dominante Tour de l’Horloge en de vestingwallen van het Château de Lascaris.

Altijd lastig kiezen als je hier wilt eten: Chamois d’Or en Les Mélèzes zijn volgens mij alle twee even goed

1 gedachte over “Onze favorieten in het achterland (2) – Tende, lang Italiaans”

  1. Rini van Breugel

    In de jaren 90 logeerden wij in Tende. Het was 14 juli, dus ‘s avonds vuurwerk. Maar helaas, er viel een vuurpijl in de bossen en er brak brand uit. Brandweer kwam snel met loeiende sirenes. Het brandje was snel geblust maar alles bij elkaar was er meer spektakel dan verwacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven