Dé antiekbeurs in L’Isle-sur-la-Sorgue

di 21 maart 2023

Van 7 tot 10 april de eerste van de halfjaarlijkse Foire Internationale Antiquités et Brocante in L’Isle-sur-la-Sorgue (Vaucluse). Een van de grootste antiekbeurzen van Europa. Honderden exposanten en vele duizenden bezoekers.

Uit eten

La Balade des Saveurs, 3 Quai Jean Jaures
Islo, 3 Rue Molière
Le Vivier, 80 Cours Fernande Peyre (1 Michelin-ster)
Umami, 33 Rue Carnot
La Prévoté, 4 bis Rue Jean Jacques Rousseau
Soleh, 30 Ave. des Compagnons de la Libération
Clem’s Pizza, 100 Cours René Char
Chez Eulalie, 5 Place Ferdinand Buisson (vis)

 

Marthe Bonnard in Musée Bonnard

Tot 11 juni een expositie van 40 pastels van Marthe Solange (1869-1942) op de vijfde verdieping van Musée Bonnard in Le Cannet (Alpes-Maritimes). Ze was de minnares, de muze en tenslotte de echtgenote van de postimpressionist Pierre Bonnet (1862-1947) aan wie in Le Cannet een mooi museum is gewijd. Ze heette in werkelijkheid Maria Boursin, maar stelde zich aan Bonnard voor als Marthe Meligny, een ‘gevallen vrouw’ uit adellijke kring. Eenmaal zelf kunstenaar noemde ze zich Marthe Solange. In 1926 trad ze met Pierre in het huwelijk. Ze wilde zich in artistiek opzicht nadrukkelijk van hem onderscheiden en werd daarin door haar man  gestimuleerd. Ze ging enige tijd door een diepe creatieve crisis, bleef dagenlang in bad, en werd dan door haar man geschilderd. Tijdens haar ziekte ging Bonnard regelmatig vreemd, onder anderen met ene Renée Monchaty die een paar weken na het huwelijk van de Bonnards zelfmoord pleegde. Toen Marthe in 1946 overleed, zou Pierre haar kamer zachtjes hebben dichtgedaan en daarna nooit meer geopend.

Bekijk de video over de expositie hier: youtu.be/5NCNCgltGRA

Lunchen in Le Cannet?

Le Bistrot des Anges van 2-sterrenchef Bruno Oger, Rue de l’Ouest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven