Vakantietip: lekker fietsen in de Alpes-de-Haute-Provence

wo 22 maart 2023

Door Pauline Maarschalk

In het zeer oude stadje Gréoux-les-Bains (Alpes-de-Haute-Provence) wisten de Romeinen al van de warmwater-baden, de thermes die nog altijd dé attractie van Gréoux vormen. Maar inmiddels is het ook een walhalla voor de adepten van de fiets. Er zijn niet minder dan 14 routes uitgezet en dan kom je onder meer langs de van de zomer bloeiende lavendelvelden en de Gorges du Verdon.

Om je vakantie-inspanning binnen de perken te houden, is allicht de route Petit Plateau Valensole geen verkeerd idee. Praat je over 37 km, heel klein beetje klimmen, zo’n 175 meter hoogte overbruggen.

Frisser is het traject Balcons d’Esparron, langs het meer. Wel iets meer klimmen. Ook goed te doen: de route Basses Gorges van 37 km. Je kunt ook voor een meer ambitieuze uitdaging kiezen. Dan moet je de trajecten La Montagne de Lure en La Montagne Sainte-Victoire overwegen. Overigens: in Gréoux kun je een elektro-fiets (VAE, vélo à assistance électrique) huren, met een actieradius van 40 km.

Meer info: klik hier.

Lunchen in Gréoux

Café Colombero, 5 avenue des Thermes
La Marmite Provençale
, 4 rue Grande
La Buvette du Verdon
, Rue des Eaux Chaudes
La Table de Pauline, Avenue des Thermes
La Caverne, 15 Rue Grande
Le Patio, Rue Grande

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven