Vakantietip: wandelen rond de Sainte-Victoire

do 13 april 2023

Door Denise Baudet

Het imposante massief Sainte-Victoire op de grens van de departementen Bouches-du-Rhône en Var reikt tot 1.061 meter hoogte, is 18 km lang en zo’n 5,8 km breed. Zo ongeveer tussen Aix-en-Provence en Pourrières. Het massief geldt als de muze van Paul Cézanne (1839-1906) die er een atelier had. Het gebied is vermaard om zijn kleurenpracht, flora en fauna. Er zijn nu drie wandelroutes uitgezet rondom de berg, die vrijwel iedereen makkelijk aan kan. Volop genieten gegarandeerd. Neem in het hoogseizoen wel water mee!

  1. Le Plateau de Bibémus, 6 km, 1.45 uur. Je ‘klimt’ zigzag door de rode rots. Je komt de barrage Zola tegen, vernoemd naar François Zola, de vader van Emile. Die père was omstreeks 1850 met die barrage bezig.
  2. Roques-Hautes, 6,5 km, 2,10 uur. Je komt langs het domaine départemental waar ooit dinosaurus-eieren zijn gevonden. Fantastisch uitzicht verzekerd.
  3. La Chapelle Saint-Ser, 3,5 km, 1,15 uur. Sinds het begin van de jaartelling en zelfs nog daarvoor hebben allerlei groeperingen om het bezit van het massief gevochten. Ergens in de 13e eeuw werd dit kapelletje gebouwd en sedertdien geldt dit sentier als een onderdeel van een pelgrimsroute. myprovence.fr

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven