Droogte: de toestand per departement

di 6 juni 2023

Categorieën:

Grote zorgen in vrijwel heel Frankrijk over de sécheressse, de droogte en watertekorten. Men vreest de gevolgen van – opnieuw – een hete zomer. In een aantal departementen gelden al maatregelen om het watergebruik te beperken, er zijn gemeenten die de aanleg van privé-zwembaden verbieden. Op de site info-secheresse.fr wordt een soort météo-sécheresse bijgehouden en de nieuwszender BFMTV heeft die informatie in kaart gebracht. Per departement valt te zien hoe de situatie daar is wat betreft watervoorraad, grondwater etc.

  • rood: zeer laag
  • oranje: laag
  • geel: vrij laag
  • groen: ongeveer normaal
  • lichtblauw: iets boven normaal
  • donkerblauw: ruim boven normaal
  • heel donkerblauw: zeer hoog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven