Vakantietip: slow tourism met een ezel

do 29 juni 2023

Door Pauline Maarschalk

Ik ben een keertje verzeild geraakt in Venasque, een van die plus beaux villages de France, in de Vaucluse. Ligt op een rots in de Monts de Vaucluse en heeft iets van 1.200 inwoners, 12 km van Carpentras, aan de voet van de Mont Ventoux. Ik was er meteen op m’n gemak: een bolwerk met een vestingmuur met drie torens, maar vooral steile straatjes met lichtgele façades van huizen uit de 14e tot de 17e eeuw. Plus een voorname kerk die uit de 6e eeuw dateert en die veel te bewonderen biedt. Verder is het vooral een kersendorp en van half juni tot half september is er iedere vrijdag tussen 17 en 20 uur markt.

Voor m’n werk heb ik me een beetje verdiept in wat slow tourism heet en ik was dus meer dan aangenaam verrast toen ik in dat kader ook Venasque tegenkwam. Het idee dat me bijzonder aansprak, was wandelen met een ezel. Langzamer kan bijna niet en toevallig ben ik – hoe zeg je dat – een bewonderaar, nou ja, in elk geval een vriendin van de ezels. Ik raadpleegde een website en begreep dat er allerlei mogelijkheden waren om met een ezel in alle rust een van de fraaiste natuurgebieden te ontdekken. Het leek me meer dan aantrekkelijk en ook mijn kinderen waren meteen enthousiast. Kijk zelf maar op venasqu-anes.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven