Zomeragenda

wo 5 juli 2023

Categorieën: ,

Monet in Monaco

Van 8 juli t/m 3 september in het Grimaldi Forum in Monaco een bijzondere expositie van het werk van de impressionist Claude Monet (1840-1926). Met onder meer 20 schilderijen die hij aan de Rivièra maakte en die voor het eerst in Frankrijk te zien zijn. grimaldiforum.com

21-31 juli: Festival de Saint-Paul-de Vence

Het jaarlijkse muziekfestival van Saint-Paul-de-Vence (Alpes-Maritimes) biedt dit jaar zes openlucht-concerten, klassiek en jazz. Voor het programma-overzicht: www.festivaldesaintpauldevence.com

‘Vergeten’ schilderessen in Grasse

Tot 8 oktober onder de titel ‘Je déclare vivre de mon art – Dans l’atelier des soeurs Lemoine et Chaudet’ in het Musée Fragonard in Grasse (Alpes-Maritimes) een tentoonstelling van het werk van 5 ‘vergeten’ schilderessen. De vier zusjes Lemoine en hun nichtje Jeanne-Elisabeth Chaudet. Aan het eind van de 18e en het begin van de 19e eeuw, een turbulente periode, konden zij al van hun kunst leven. usines-parfum.fragonard.com/je-declare-vivre-de-mon-art-12207 

Matisse, années 1930

Musée Matisse in Nice bestaat 60 jaar en viert dat met een bijzondere tentoonstelling onder de titel ‘Matisse, années 1930 – À travers Cahiers d’art’. Tot 24 september. De jaren dertig waren een creatieve periode voor de schilder die nieuwe wegen insloeg. Op de expositie veel werken te bewonderen die zijn uitgeleend door andere musea. www.musee-matisse-nice.org

Max Ernst in Aix-en-Provence

Tot 8 oktober onder de titel ‘Mondes magiques, mondes libérés´ in het museum Hôtel de Caumont in Aix-en-Provence een grote overzichtstentoonstelling van het werk van de Duitse avantgardist Max Ernst *1891-1976), schilder en beeldhouwer. Woonde het laatste deel van zijn leven in Seillans (Var). Er zijn 120 kunstwerken te bewonderen, sommige geleend van het Centre Pompidou in Parijs, het Max Ernst museum in Brühl en uit privé-collecties. caumont-centredart.com

Fondation Maeght heropent

Het vermaarde museum Fondation Maeght in Saint-Paul-de-Vence is na een forse uitbreiding heropent en biedt tot 5 november onder de titel ‘Parfums d’ ateliers’ een tentoonstelling van het werk van de in Quebec geboren Jean-Paul Riopelle (1923-2002), schilder, beeldhouwer en graficus. De expositie omvat 120 werken (ook beelden in de tuin), concerten, dansvoorstellingen filmprojecties. www.foundation-maeght.com

Optique kunst van Vasarely

Tot 17 september onder de titel ‘Vasarely, le solfège plastique’ een retrospectief van 60 jaar van het werk van de Hongaarse kunstenaar Victor Vasarely (1906-1997), de aartsvader van de Optique kunst. Visionaire concepten, 50 werken, in de Chapelle de l’Observance in Draguignan (Var). www.fondationvasarely.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven