Nog een paar vakantietips!

vr 14 juli 2023

Uurtje varen langs de Côte d’Azur

Even een van de mooiste stukjes van de Côte d’Azur vanaf zee bekijken? Geen probleem met een rondvaart vanuit Nice. Je bent een dik uur onderweg en komt door de fameuze Baai van Villefranche, langs de duurste villa’s van Cap Ferrat en je ziet te midden van een bloemenzee de fantastische wandelpaden van le sentier des douaniers liggen. Er is een gids aan boord die je bijpraat. Vertrek vanuit de Port de Nice (Quai Lunel), dagelijks (behalve op maandag) om 11 en om 15 uur. Trans Côte d’Azur: +33 4 92 00 42 30. Reserveren aanbevolen. Meer info: trans-cote-azur.com

Kunst proeven bij een glas wijn

Wat óók kan: je hoeft niet speciaal naar een van de vele topmusea in onze regio om van de zomer van kunst te genieten. Tal van wijnchâteux en -domaines presenteren actuele kunst, natuurlijk in combi met een lekker glaasje. Idee uit de Var, maar ook ‘deelnemers’ in de Bouches-du-Rhône en de Vaucluse. artetvinvar.fr Overigens: als het je vooral om wijn te doen is, loop even binnen bij het Maison des vins Côtes de Provence aan de RDN 7 in Les Arcs-sur-Argens (Var). Vinotheek met ruim 800 AOC-wijnen. maison-des-vins.fr

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven