Agenda: te zien in de Var

vr 14 juli 2023

Categorieën: , , ,

Man Ray in Hyères

Tot 19 november in museum la Banque in Hyères (Var) een grote tentoonstelling van het werk van de Amerikaanse kunstenaar Man Ray (1890-1976) die in werkelijkheid Emmanuel Radnitzy heette en het grootste deel van zijn leven in Parijs doorbracht. Hij zag zich zichzelf vooral als surrealistische schilder, maar werd internationaal beroemd als mode- en portretfotograaf. hyeres.fr/la-banque-musee.

Iconische vedetten in Saint-Tropez

De hele zomer op de place Blanqui en op de Croix de Fer in Saint-Tropez (Var) presenteert het tijdschrift Paris Match een reeks foto’s op groot formaat van filmsterren en vedetten van het chanson uit eigen archief. Behalve beeld is er ook veel tekst te bekijken.

Het ‘gewone’ leven in beeld

Tot 17 september in Villa Tamaris in La Seyne-sur-Mer (Var) een retrospectief van het werk van Willy Ronis (1910-2009), een van de belangrijkste humanistische fotografen van de vorige eeuw. Samen met Henri Cartier-Bresson en Robert Doisneau is hij de grondlegger van de Franse school van het fotografisch humanisme. Veel vertellende zwart/wit clichés van het gewone leven in Parijs, maar ook in de Provence. villatamaris.fr/fr/willy-ronis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven