Agenda van 29 juli: Antiekmarkt in Isle-sur-la-Sorgue * L’Île Intérieure op Porquerolles * ‘Fragments Divins’ in Le Thoronet

vr 28 juli 2023

Categorieën: ,

11-15 augustus: antiekmarkt in Isle-sur-la-Sorgue

De 115e editie van de Foire internationale antiquité & brocante in Isle-sur-la-Sorgue (Vaucluse). Een van de grootste en belangrijkste antiek- en brocantemarkten van Europa. Met circa 500 exposanten uit tal van landen. islesurlasoruguetourisme.com
Op 4 augustus ook in Isle-sur-la-Sorgue het 19e Fiesta des Quais met een kunstmarkt, concerten, animaties op het water, streetart. Vanaf 16 uur.

Porquerolles: L’ île intérieure

Tot 5 november onder de titel ‘L’île intérieure’ een bijzondere expositie in het schitterend gelegen museum Villa Carmignac op het Île de Porquerolles, voor de kust bij Hyères (Var). Naast de standaard-collectie van het museum (300 eigentijdse kunststukken en veel aandacht voor fotojournalistiek) een tentoonstelling van 80 schilderen, sculpturen en wandkleden van 50 kunstenaars als Peter Doig en Roy Liechtenstein. fondationcarmignac.com

Werk van François Halard in de abdij van Le Thoronet

‘Fragments divines’ in de Abdij van Le Thoronet

De vermaarde Franse fotograaf François Halard (1961) exposeert tot 17 september onder de titel ‘Fragments divins’ (goddelijke fragmenten) in de cisterciënzer abdij uit 1146 in Le Thoronet (Var). Hij werkt veel en graag met Polaroid, dat volgens hem het midden houdt tussen schilderkunst en fotografie. Bij de inrichting van de tentoonstelling heeft hij sterk rekening gehouden met de steeds wisselende lichtinval in de abdij. le-thoronet.fr

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven