Frisse neus: een rondje om het Lac du Pontet

vr 28 juli 2023

Categorieën: , ,

Een super ontspannen wandeling op grote hoogte, schone lucht (departement Hautes-Alpes). Te beginnen in het hameau des Cours, iets boven de weg tussen Villar-d’Arêne en de Col du Lautaret. Dan zie je links het oogstrelende Lac du Pontet liggen, maar kies voor rechts. Daar begint de ‘Randonné Villar-d’Arêne’ die naar het meer leidt. Er is links ook een iets lastigere route, dan moet je eerst klimmen voor je naar beneden loopt. Het meer ligt op ruim 1.900 meter hoogte, je kunt bij dat hameau je auto kwijt. In het hoogseizoen is er bij het meer een snackbar, er mag in het lac gezwommen worden, maar wel op eigen risico. Je komt op het pad weinig obstakels tegen, je hoeft niet te klimmen.

  • Lengte: 3,7 km
  • Duur: 1,40 uur
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Lunchen:

  • Café de la Ferme, Col du Lautaret, Villar-d’Arêne
  • Le Pas del’Âne, Quartier Arsine, Villar-d’Arêne

Meer informatie, klik hier …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven