Te voet door het Massif des Maures (Var)

do 10 augustus 2023

Categorieën: , ,

Een van de mooist denkbare wandeling is de randonnée Pic du Cap Roux over het Plateau d’Anthéor. Een even korte als probleemloze voettocht die je Zuid-Frankrijk als het ware in een notendop biedt. Aan de ene kant zie je de Méditerranée glinsteren, aan de andere kant de rode rotsen van het Massif en je tippelt in alle rust door de bossen met een unieke vegetatie. De route begint iets ten westen van Agay, ‘buurtschap’ van Saint-Raphaël. Je rijdt langs het Maison Forestière als je de bordjes ‘Massif de l’Esterel hebt gevolgd en laat je wagen achter op de parking van het Plateau d’Anthéor. Heel klein beetje klimmen, van 144 naar 350 meter. Le sentier ‘Pic du Cap Roux’ staat aangegeven.

Lengte: 5.5 km, duur: 2 à 2,30 uur, moeilijkheidsgraad: minder dan gemiddeld.

Meer informatie: klik hier …

Lunchen

Les Flots Bleus, 83 route de Saint-Barthélemy, +33 (0)4 94 44 80 21, www.hotel-cote-azur.com
Le Charivari, 170 Rue de l’Agay, +33 (0)4 94 82 00 66

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven