Golfen ‘plus’ in de Vaucluse

do 17 augustus 2023

Door Ellen van Linschoten

Rust, ruimte, schitterende landschappen, heerlijk weer van het vroege voorjaar tot de late herfst, bruisende steden, verstilde dorpjes, prettige restaurantjes, aangename hotels en chambres d’hôtes en o ja, daar kwamen we voor, perfecte golfmogelijkheden. Kortom, de Vaucluse is de gedroomde golflocatie voor iedereen die graag ook nog wat verder kijkt dat de golfcourse. Want er is ‘off course’ eveneens meer dan voldoende te zien en te beleven. En wat dat golfen betreft komt u ruimschoots aan uw trekken. We vonden bijvoorbeeld twee superbe 18-holes en twee prachtige 9-holes banen op de fraaiste locaties, met superieure accommodaties. Kijk maar.

Provence Country Club
Route de Fontaine de Vaucluse
84800 Saumane de Vaucluse
Holes: 18 (championship golf course: 9), par 72, 6099 meter
Tel.: +33 (0)4 90 20 20 65
E-mail: accueil@provencecountryclub.fr
www.provencecountryclub.fr

Gelegen tegen de heuvels van de Vaucluse, met schitterend uitzicht over de Luberon en de Alpilles. Een sportief parcours omzoomd door dennenbossen, vlakbij het bergdorpje Saumane, waar het indrukwekkende kasteel van de roemruchte markies de Sade nog steeds de omgeving domineert. Het logo van de Provence Country Club is erdoor geïnspireerd. Zo’n drie km verderop ligt het pittoreske plaatsje L’Isle sur la Sorgue, wereldberoemd om zijn ontelbare antiekwinkeltjes en -markten.

Het 18-holes parcours is internationaal erkend en is zowel sportief als wat ontspannener te bespelen. De bijbehorende vakantieresidentie biedt alles voor een aangenaam verblijf. Ruime appartementen, bar, restaurant, riante terrassen, conferentiemogelijkheden, zwembad, tennisbaan, fitnessruimte, putting green en practice.

Golf du Grand Avignon
Les Chênes Verts
84270 Vedène
Holes: 18 + 9, par 72, 5828 meter (slope van 132 meter)
Tel.: +33 (0)4 90 31 49 94
Email: accueil@golfgrandavignon.com
www.golfgrandavignon.com

De internationale 18-holes baan werd ontworpen en gerealiseerd door de landschapsarchitect Georges Roumeas met behulp van zijn vriend de golfkampioen Jean Garaialde. Gelegen op tien minuten van het centrum van Avignon, maar toch met schitterend uitzicht op de Mont Ventoux. In totaal beslaat het complex zo’n 60 hectaren prachtig natuurgebied met cipressen olijfbomen en lavendel, waarin ook nog eens vijf meren liggen. Hier mag je je ballen opzettelijk in het water slaan om te oefenen! De parcours zijn ruim van opzet en met name hole 8 bij Le Lac is indrukwekkend, al is de moeilijkheidsgraad voor het overige goed te hanteren. Behalve als er een straffe mistral staat, dan moet je schrap zetten.

Er is een hotelresidentie en een restaurant.

Golf Pitch 130
130 hameau des Marchands
84400 Villars
Holes: 9
Tel.: +33 4 90 71 33 48
E-mail: pitch130@orange.fr
luberon.fr

Op 1 km van het fraaie dorpje Villars, hartje Luberon, op een glooiend terrein van twaalf hectaren. De 9-holes golfbaan is zomer en winter geopend, zij het met andere openingstijden. Met golfschool, golfcursussen voor kinderen en scholieren, diverse andere cursussen en mogelijkheden voor golfwedstrijden.

Een goed restaurant (La Paillotte) en een golfshop die zeven dagen per week open is en waar je ook materiaal kunt testen en huren.

Golf Orange
Route de Camaret
84100 Orange
Holes: 9, par 34, 2180 meter
Tel.: +33 (0)4 90 34 34 04
www.golforange.fr

De golfbaan ligt midden tussen de wijngaarden van Châteauneuf-du-Pape en Côtes-du-Rhône in de ‘Romeinse Provence’ en op enkele minuten rijden van het stadscentrum met zijn beroemde Romeinse theater. Er is een driving range en een oefenterrein, een golfschool en een pro shop, plus een restaurant met snacks, dagschotel en een volwaardig lunchmenu.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven