Agenda: Chaplin en De Funès in Saint-Raphaël * Henri-Edmond Cross in Saint-Tropez * 393e (!) Foire à la saucisse in Le Val

wo 23 augustus 2023

Categorieën: , , ,

Chaplin en De Funès in Saint-Raphaël

Tot 31 december onder de titel ‘Charlie Chaplin et Louis de Funès: le geste et la parole’ (het gebaar en het woord) in het Musée Louis de Funès in Saint-Raphaël (Var) een ‘ontmoeting’ tussen de filmsterren Charlie (1889-1977) en Louis (1914-1983). Vrij zeker is dat de Fransman er trots op zou zijn als hij wist dat hij zijn museum tijdelijk met Chaplin deelt. De tentoonstelling gaat vooral over hun gedeelde gevoel voor humor. Bezoekers kunnen de dans uit ‘Les Aventures de Rabbi Jacob’ nadoen, evenals de choreografie van Chaplin in ‘Modern Times’. museedefunes.fr


Henri-Edmond Cross in Saint-Tropez

Tot half november in Musée de l’Annonciade in Saint-Tropez onder de titel ‘Cross dan la lumiere du Sud’ een expositie van 35 schilderijen van de neo-impressionist Henri-Edmond Cross (1856-1910), schilder en lithograaf die zich in 1891 om gezondheidsredenen in de Var vestigde en er niet meer wegging. In zijn beleving was Zuid-Frankrijk ‘le plus beau pays du monde, dat hij kleurrijk vastlegde. www.sainttropez.fr


393e (!) Foire à la saucisse

In Le Val (Var, 4.500 inwoners) was het in 1628 foute boel: mislukte oogst, zeer strenge winter, de pest, hongersnood. Ingewikkeld verhaal, maar een toenmalige autoriteit schoot te hulp met varkensvlees. Sindsdien vieren ze in Le Var hun jaarlijkse Foire à la saucisse, zeg maar het worstenfeest. Dit jaar op 2 en vooral 3 september. Op zaterdag een markt, défilés en muziek, op zondag om 10 uur een mis ter ere van Sant Antoni dou Porquet, een gratis apéro, markt, proeverijen, muziek, etc. foirealasaucisse.fr

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven