Agenda: Bonnard in Le Cannet * Eigentijds keramiek in Salernes * Esthetiek van het circus * Ondergronds in de Mercantour

wo 30 augustus 2023

Categorieën: ,

Bonnard en de vrije tijd van toen

In Musée Bonnard in Le Cannet (Alpes-Maritimes) tot 5 november onder de titel ‘Bonnard et les loisirs de son temps’ een expositie van 60 schilderijen van onder anderen Toulouse-Lautrec, Seurat, en Dufy, met als thema de beleving van vrije tijd en hobby’s tussen 1890 en 1920 na de impressionistische periode. Volgens een introducerend citaat van Émile Zola bij de tentoonstelling haastten talloos velen zich op zonnige zondagen naar la campagne. Maar de expositie laat ook zien dat het vermaak toen ook in cafés, circussen, cabarets en theaters werd gezocht. museebonnard.fr


Keramiek en lekkere hapjes

Tot eind september in het Maison de la céramique Terra Rossa in Salernes (Var) een expositie onder de titel ‘Du pot au plat’ van eigentijds keramiek in combinatie met gerechtjes, gebaseerd op recepten van toen. terrarossasalernes.fr


De esthetiek van het circus

Tot 24 september kunt u de expositie met de titel ‘L’Art fait son cirque’ bezoeken in L’Espace culturel van Tourrette-Levens (Alpes-Maritimes). De tentoonstelling van ruim 100 schilderijen, litho’s, kostuums en boeken is helemaal gewijd aan het circus. Te zien is werk van onder anderen Chagall, Cocteau, Vasarely, Dufy en Picasso, gepassioneerd door de esthetiek van het circus. tourrette-levens.fr


Ondergronds in de Mercantour

Tot 31 oktober in het Musée départemental des Merveilles in Tende (Alpes-Maritimes) onder de titel ‘Mondes souterrains, Vallauria et l’héritage minier du Mercantour’ een expositie over de ‘ondergrondse’ geschiedenis van het gebied. Van gereedschap uit de verre oudheid, de inzet van vuur in de middeleeuwen tot de introductie van explosieven. Maar ook over het dagelijks leven van de mijnwerkers in de Mercantour. museedesmerveilles.departement06.fr

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven