Hét seizoen voor greens!

do 31 augustus 2023

Door Denise Baudet

Nu de tomeloze zomer voorbij is, zijn de weersomstandigheden ideaal voor een heerlijke golfvakantie. Zuid-Frankrijk biedt een overweldigende keus aan banen, vaak schitterend gelegen en met een uiteenlopende moeilijkheidsgraad. Wij selecteerden de mooiste, waar je ook in weelde kunt logeren. En met minder dan 18 holes neem je natuurlijk geen genoegen.


Superieure luxe én een sterrenrestaurant

In de Var kun je eigenlijk niet om Domaine de Terre Blanche in Tourrettes heen. Superbe en bijna onafzienbaar landgoed met ongewoon uitzicht op Provençaalse dorpjes, golfbaan van en voor internationale kampioenen, vaak strijdtoneel van het gevecht om de Franse titel. Ook trainingen voor beginners. Super-de-luxe hotel met spa en het met 1 Michelinster onderscheiden restaurant Faventia.

Terre Blanche, Route de Bagnols-en-Fôret in Tourrettes, (+33)(0)4 94 39 90 00, www.terre-blanche.com


Een héél ‘royale’ afslag in Mougins

Vlakbij Nice en Cannes vind je de misschien wel uitdagendste golfcourse in de Alpes-Maritimes bij de Royal Mougins Golf Resort & Spa. Ook een soort thuisbasis van een sterk internationaal samengestelde golfgemeenschap. Perfecte ligging met mooi uitzicht, geen al te gemakkelijke baan, de sport staat centraal. Logeren in het hotel van topklasse, met de keuken onder leiding van de Nederlander Servé Vromen. Die –als het weer het toelaat- graag buiten kookt.

Royal Mougins Golf Resort & Spa, 424 Ave. Du Roi in Mougins, (+33)(0)4 92 92 49 69. www.royalmougins.fr


Beeldende kunst bij Rivièra Golf de Barbossi

Op het ongewoon fraai gelegen landgoed Domaine de Barbossi van 1.350 ha. in Mandelieu-la-Napoule (Alpes-Maritimes). De baan dateert uit 1991 en werd ontworpen door Robert Trent Jones Senior. Onderweg kom je eigentijdse beeldende kunst tegen, het luxe hotel heet Ermitage de Riou. De bistro Arbre Jaune biedt een keur aan prima schotels in een speciale ambiance.

Rivièra Golf de Barbossi, 802 Ave. Des Amazones in Mandelieu, + 33(0)4 92 97 49 49, www.domainebarbossi.fr


Dolce Fregate : met uitzicht op zee

Tussen de wijngaarden van de Bandol en de Méditerranée vind je in Saint-Cyr-sur-Mer (Var) de Golf Dolce Fregate Provence. Ideale ambiance, voortreffelijk parcours. Het sjieke hotel is onlangs gerenoveerd en met een spa uitgebreid. Voor de inwendige mens is er de bistro La Rastanque en het gastronomisch restaurant Le Mas des Vignes dat een prima reputatie heeft opgebouwd.

Golf Dolce Fregate Provence in Saint-Cyr-sur-Mer, RD 559, +33(0)4 94 29 38 00, www.dolcefregate-golf-provence.com


In het hart van de Provence

hole 1

Domaine van 87 ha. met een prestigieus parcours, wintergreens en aanzienlijke hoogteverschillen en kunst langs het traject, dat is de Golf de Barbaroux in Brignoles (Var). Omgeven door een mediterraan bos, de rust regeert. In de Amerikaanse traditie is de baan ontworpen door de architecten Pete Dye en P.B. Dye. Riant comfort in het Hôtel Mercure Barbaroux , met spa en gym. Brasserie en gastronomisch restaurant.

Golf de Barbaroux, Route de Cabasse, +33(0)4 94 69 63 69, www.barbaroux.com


‘Om de hoek’ van de grote stad

Net even buiten het grootstedelijke Avignon (Vaucluse) vind je ‘en pleine nature’ de Golf du Grand Avignon. Ongeveer 60 ha. met 5 meren, een parcours van bijna 6 km, briljant ontworpen door Georges Roumeas, tussen de lavendel, olijfbomen en cypressen. Géén ‘makkelijk’ traject. Verblijven in het ResiHotel Golf Grand Avignon (kamers en appartementen), alleen ontbijt. Geen punt, met die stad van de pausen met toprestaurants om de hoek. Natuurlijk is er wel met een clubhuis met snacks.

Golf du Grand Avignon, Chemin de la Banastière in Vedène, +33())4 90 31 49 94, www.golf-grand-avignon.com


Milieubewust een balletje slaan 

Nabij Les Baux de Provence en de Luberon (Vaucluse) ligt het Domaine de Manville. De fraai gerestaureerde bergerie temidden van het prachtige natuurschoon van de Alpilles herbergt een 5-sterrenhotel, een gastronomisch restaurant – chef Matthieu Dupuis Baumal werkte onder meer in Engeland bij Waterside van Michel Roux en Le George V in Parijs – en een groener dan groene golfbaan, door de Franse staat erkend als ‘éco-responsable’.

Domaine de Manville, 13520 Les Baux de Provence (+33)(0)4 90 54 40 20, www.domainedemanville.fr


Provençaalser wordt het niet

Een internationale 18-holes baan met luxe vakantie-residence en een gastronomisch restaurant dat in de hele regio befaamd is om zijn Provençaalse keuken. Dit sportieve, heuvelachtige parcours, omzoomd met geurende pijnbomen en eiken, biedt een prachtige uitzicht op de Mont de Vaucluse en de Luberon. L’Isle-sur-la-Sorgue, met de beroemde antiek- en brocantemarkt, op slechts 3 km afstand.

Golf de Saumane Provence Country Club, 1141 Route de Fontaine, 84800 Saumane de Vaucluse (+00)(0)4 90 20 20 65, www.golfdesaumane.fr


Golfen in een kuuroord

Op 1 uur van Aix-en-Provence (TGV-station) ligt het kuuroord Digne-les-Bains met z’n thermische baden. De Golf des Lavandes (onderdeel van UGolf, top-golfbanen door heel Frankrijk), ligt er 15 minuten vandaan. Zo’n 70 hectaren groot Méditerraan- en berggebied in de Alpes-de-Haute-Provence, met een 6- en een 18-holes baan. Een rustig hotel met 13 kamers temidden van het natuurschoon en een gastronomisch restaurant met verleidelijk uitzicht.

Golf des Lavandes, 57 Route du Chaffaut, 04000 Digne-les-Bains (+33)(0)4 92 30 58 00, jouer.golf/digne-les-bains


Een birdy bij Ballestreros

De Spaanse kampioen Ballestreros tekende voor dit prachtig in de natuur ingepaste golfcouse met zowel een 6- als 18-holesbaan; technisch en tactisch uitdagend voor de liefhebber. Pont Royal in Mallemort ((Bouches-du-Rhône) is ideaal gelegen tussen Aix-en-Provence, Avignon (TGV) en het vliegveld van Marseille, met uitzicht op de Vallée de Durance en het Massif de la Trévaresse. Niet voor niets heet het restaurant ‘Es Beu La Vie’ (het leven is mooi).

Domaine du Golf de Pont Royal, 13370 Mallemort (+33)(0)4 90 57 40 79, www.golf-pontroyal.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven