Tipje: nog echt vissen op zee

di 12 september 2023

Categorieën: , ,

In tweeërlei opzicht spannend zolang het nog kan: een half dagje mee met de traditionele vissers op de Méditerranee. Kan soms nog tot eind oktober, maar of de pêcheurs er de komende jaren nog zijn, is zeer de vraag. ’t Is een uitstervend beroep. Dat kan nog. In diverse havens  in de Var (onder meer Six-Fours-les-Plages en Saint-Mandrier-sur-Mer) kun je inschepen aan boord van een lokale vissersboot. Zo maak je kennis met de traditionele visserij en met het vakmanschap en de liefde voor de zee van de visser. De schippers van de – vaak kleine – traditionele vissersbootjes vertellen graag over hun ervaringen en hun leef- en werkomgeving en wijden net zo graag uit over de geheimen van hun beroep. Zo kun je voor een ochtend bijvoorbeeld mee met de heel overzichtelijke Magali van visser Fréderic Agostinetti. Moet je wel heel vroeg je bed uit. Kijk op www.visitvar.fr/nautisme/pescatourisme.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven