Agenda: Foire de Marseille * Foire aux vins * Monte-Carlo Jazz * Fête de la châtaigne

wo 20 september 2023

Categorieën: ,

22 september-2 oktober: Foire de Marseille

De op één na grootste jaarbeurs van heel Frankrijk, sinds 1924. Met circa 1.000 exposanten en naar verwachting meer dan 300.000 bezoekers uit hele wereld. Thema is dit jaar de zee. Zoals altijd gaat het op de beurs om sectoren als gastronomie, interieur, mode en trends. foiredemarseille.com


50e Foire aux vins

Voor het 50e achtereenvolgende jaar tot ongeveer half oktober vooral in de supermarchés de Foire aux vins. In 1973 in Bretagne bedacht: laat zoveel mogelijk mensen tegen een betaalbare prijs met de mooiste wijnen kennismaken. Het initiatief werd door winkelketens in heel Frankrijk overgenomen en geldt nu als een traditie. Per bedrijf verschillen de data. Een gegeven is dat er topwijnen tegen een schappelijke prijs gescoord kunnen worden.


Monte-Carlo Jazz Festival

Van 17 november t/m 2 december een reeks jazz-concerten in de Salle Garnier in Monte-Carlo. Tal van top-musici hebben hun komst aangekondigd. Voor het programma-overzicht: montecarlosbm.com


Fêtes de la châtaigne

Op 15, 22 en 29 oktober voor de 40e keer de fameuze Fêtes de la châtaigne in Collobrières (Var). Vanaf 10 uur. Markt, proeverijen, muziek. Lunchadressen: Les Olivades (Place de la Liberation), Hôtel des Maures (Bld. Carnot) en La Petite Fontaine (Place de la République).

Op 22 oktober is er voor de 22e keer ook een vergelijkbaar Fête de la châtaigne in Revest-du-Bion in de Alpes-de-Haute-Provence

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven