Agenda: Robert Doisneau in Nice * Skiën vanaf 2/3 december * Shirley Jaffe in Nice

di 24 oktober 2023

Categorieën: ,

Retrospectief  Robert Doisneau

Tot 28 januari in het Musée de la Photographie Charles Nègre in Nice een grote tentoonstelling van het werk van Robert Doisneau (1912-1994), die geldt als de belangrijkste na-oorlogse fotograaf van Frankrijk. Hij had een unieke kijk op het dagelijks leven, niet alleen in Parijs, maar ook in de banlieus. Met zijn camera was hij onder meer ook in de VS actief en bouwde hij een internationale reputatie op. Op deze expositie staat het alledaagse leven in Frankrijk tussen 1930-1970 centraal. museephotographie.nice.fr


Skiën vanaf 2/3 december

De skipistes in de Alpes du Sud gaan in beginsel in het weekeinde van 2 en 3 december open. Onder voorbehoud van de meteorologische omstandigheden. Isola 2000, het meest bekende winterspoortoord in de regio, opent het seizoen hoe dan ook in dat weekeinde. Ook afhankelijk van het weer, de bedoeling is dat de pistes tot 7 april beschikbaar zijn.


‘Little Matisse’ in Nice

Tot 8 januari onder de titel ‘Shirley Jaffe, Avant et après Matisse’ een expositie van het werk van de Amerikaanse abstracte schilderes Shirley Jeffe (1923-2016), die in 1949 vanwege haar huwelijk met een Franse journalist in Parijs belandde. Ze raakte geînspireerd door Kandinsky en vooral door Matisse, getuige haar schilderij ‘Little Matisse’. uit 1968.

Of ze in Parijs gelukkig was? Haar schilderij ‘Boulevard Montparnasse’ over de chaos op het gelijknamige station vertelt daar iets over. Of ze aan erkenning hechtte, is ook de vraag. In een zeldzaam interview zei ze: “Het is best aardig dat er meer dan eens naar mijn werk gekeken wordt, maar daar gaat het niet om.” musee-matisse-nice.org

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven