Les marchés du diamant noir!

wo 15 november 2023

Categorieën: ,

Lekkerbekken kijken er al reikhalzend naar uit: het seizoen van de zwarte truffel staat op het punt geopend te worden. Bij ons in de Provence zijn een paar illustere truffelmarkten die meer dan een visite waard zijn.

Ga vooral even naar Richerences (Vaucluse) dat zich graag presenteert als la capitale de la truffe. Vanaf 2 december elke zaterdagochtend van 9-13 uur. Op de openingsdag eerst een défilé van de Conférie du Diamant noir, op de 3e zondag in januari een truffelmis in de kerk. Op een aantal marktdagen een truffelommelet à €25. Voor de lunch: restaurant O’Rabasse, 5 place Pompe.

Ook vermaard, de truffelmarkt in Aups (Var), vanaf 23 november elke donderdagochtend t/m (waarschijnlijk) 31 maart in dat village de caractère. Loop zeker even binnen bij het Maison de la Truffe Verdon (1 place Martin Bidoure). Op 28 januari een Fête de la Truffe. Voor de lunch: restaurant La Truffe, 10 rue Marechal Foch.

In Carpentras (Vaucluse) vanaf 1 december elke vrijdagochtend een truffelmarkt op de Place 25 Août. Lunchen: Chez Serge, 90 rue Cottier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven