Winterlunch aan de Méditerranée

do 21 december 2023

Door Raoul Duchemin

Goed voorbeeld doet goed volgen en dus zijn er rond kerst en de jaarwisseling altijd mensen die doen als de aristocraten in de 19e eeuw: overwinteren aan de Zuid-Franse Middellandse Zee-kust. Al gaat het nu eerder om toeristen die een lang weekeinde of een heel weekje stedentrip ter hoogte van La Grande Bleue geboekt hebben. Het ligt voor de hand dat de meeste strandpaviljoens in deze periode van het jaar hun deuren gesloten houden. Maar er zijn uitzonderingen. Zelfs nu kun je voor een prima lunch aan zee terecht. Ik vermeld hier twee adressen die ik met een gerust aanbeveel, want ’s zomers is het er ook goed toeven en voortreffelijk eten:

In Nice ben je t/m 7 januari welkom bij Plage Beau Rivage (Quai des États-Unis) voor een déjeuner d’ hiver, vanaf 12 uur. De kaart biedt een ruime keus.

In Cannes word je op een rose tapijt verwelkomd in restaurant Mademoiselle Gray Plage Barrière (La Croisette), ook t/m 7 januari. Lunch van 12 tot 17.30 uur. Kiezen tussen Provençaalse, Italiaanse en Libanese gerechten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven