Recept van de week: Tomates farcies au thon

wo 3 januari 2024

Door Renée Vonk-Hagtingius

Soms heb je echt behoefte aan een hartig ontbijthapje. Dus geen bakje knaaggranen met yoghurt of een boterham met pindakaas (al is dat ook lekker) maar iets met een beetje meer ‘bite’. Dat overigens net zo goed bij de lunch of als bijgerechtje bij het diner geserveerd kan worden. Maar in eerste instantie bedoeld voor bijvoorbeeld de late zondagochtend, met wat zoetigs erbij voor het tegenwicht, glas vers geperste jus, eventueel een beschei- den glaasje prosecco, gevolgd door een straffe ristretto. En dat dan allemaal lekker oppeuzelen terwijl je op internet de kranten doorbladert met Bach zachtjes op de achtergrond. Zo’n dag kan niet meer stuk.

Ingredie?nten:

  • 4 grote tomaten
  • 1 blikje tonijn op olijfolie (160 gram)
  • 1 klein uitje
  • 4 hardgekookte eieren
  • 2 volle eetlepels zachte geitenkaas (chavroux o.i.d.)
  • 1?2 theelepeltje mosterd
  • paar takjes peterselie
  • scheutje balsamicoazijn
  • peper uit de molen, beetje zout

Bereiding:

Snij de bovenkanten van de tomaten en lepel ze leeg, bestrooi de binnenkanten met wat zout en zet ze omgekeerd weg zodat ze kunnen uitlekken. Kook de eieren hard, laat ze afkoelen, pel ze en snij ze in stukjes. Pel en snipper het uitje. Snij de peterselie fijn. Giet de meeste olie af van de tonijn, maar niet alles. Doe tonijn, ui, eieren, geitenkaas, mosterd en peterselie in een ruime kom, maar hou wat peterselie achter voor de garnering. Besprenkel met balsamicoazijn en geef een paar draaien aan de pepermolen. Meng alles door elkaar en proef op smaak; misschien moet er nog een beetje mosterd of azijn bij. Vul de tomaten met het mengsel en bestrooi ze met wat peterselie. Geef er geroosterd brood bij en een drankje naar keuze.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven