Cannes? Pak de Îles de Lérins mee!

wo 14 februari 2024

Door Pauline Maarschalk

Vlak voor Cannes (Alpes-Maritimes), ten zuidwesten van de Croisette, liggen op nog geen 800 meter voor de kust, Les Îles de Lérins. Vier eilandjes waarvan Sainte-Marguerite de grootste is. Niet meer dan 170 hectare, één dorpje, een markant fort en verder niets dan natuur. In het dorpje tal van restaurants en winkeltjes, het fort is te bezichtigen en herbergt tevens een marine-museum, er is een schitterend aangelegd park van 1 hectare. Verder uitgestrekte bossen, fraaie baaien met de mogelijkheid tot onderwatertoerisme en prachtige zandstranden waarvan een deel voor naturisten is afgeschermd.

Fort Royal op Île Sainte-Marguerite

Het Île de Saint-Honorat is een stuk kleiner en wordt gedomineerd door een indrukwekkende Cisterciënzer abdij. De slechts dertig monniken die er wonen, maken op krap 35 hectaren schitterende wijnen (rood, wit en rosé) die het eilandje een wereldfaam hebben bezorgd. De wijn is ter plekke te koop, maar ook te bestellen via www.abbayedelerins.com want de monniken zijn wel met hun tijd meegegaan. Zo is er ook een uitstekend restaurant waar lokale maaltijden worden geserveerd.

Verder bestaat de mini-archipel uit de puistjes l’îlot de la Tradelière en l’îlot Saint-Ferréol, beide niet voor het publiek toegankelijk.

Alles over Les Îles de Lérins: www.iles-de-lerins.net

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven