Vraag & Antwoord: berekening plus value als je een huis laat bouwen

ma 4 maart 2024

Sietze Jan Dijkstra is advocaat en notarieel jurist.
frankrijkadvocaat.nl

Door de Frankrijk Advocaat

Vraag: Ik heb een huis laten bouwen. Hoe berekent de Franse fiscus de plus value als ik die woning te zijner tijd wil verkopen? Bij mijn weten is die belasting gebaseerd op de aankoopprijs van een huis?

Antwoord van de Frankrijk Advocaat: Als je zelf een huis laat bouwen, heb je in elk geval eerst de grond gekocht voor een bepaalde prijs. De prijs van de grond is je beginwaarde en vervolgens moet je de bouwkosten goed bewaren én de betalingsbewijzen aan de aannemer, dan kun je die kosten bij de grondprijs optellen en heb je een iets gunstiger beeld van de verkrijgingswaarde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven