Flitsgesprek: Marlies van Pelt

vr 15 maart 2024

Categorieën: ,

In deze rubriek vertellen Nederlanders en Vlamingen over hun keus voor Zuid-Frankrijk.

Even voorstellen
Ik ben Marlies van Pelt en stapte nu zo’n 10 jaar geleden met 2 poezen (Paco en Lola) in mijn volgepakte Deawoo Matiz om Amsterdam achter me te laten en af te reizen naar Villecroze in de Var. Daar kon ik het eerste jaar een heel klein appartementje van 24 m2 huren als start. Na een jaar kwam er aan de overkant van de chemin een groter huisje vrij waar ik nog steeds (inmiddels met 3 poezen want Jaap is erbij gekomen) met veel plezier woon.

Sinds wanneer in Zuid-Frankrijk?
Vanaf 4 mei 2014.

Ooit spijt gehad?
Geen seconde.

Waarom Zuid-Frankrijk?
Als kind, maar ook toen ik wat ouder was, door de vakanties (o.a. Haut-de-Cagnes, Le Lavandou dus voornamelijk Côte-d’Azur) besmet geraakt door de charme en beauty van Zuid-Frankrijk.

Wat is de grootste charme van Zuid-Frankrijk?
Grootste charme? Ik denk toch wel de kleine bergdorpen, uitgestrekte wijn- en lavendelvelden, de rust van het wonen à la campagne, wijdse landschappen, blauwe luchten, de rosé, aangenaam klimaat hoewel het de laatste 2 zomers wel een tandje minder mocht wat mij betreft.

Ingeburgerd?
Nee, niet ingeburgerd moet ik tot mijn schaamte bekennen. De voornaamste reden is dat ik de Franse taal prachtig maar heel moeilijk vind. Oppervlakkige gesprekjes gaan dan nog wel maar daar integreer je niet mee.

Contact met andere Nederlanders?
Voornamelijk contact met Nederlanders ja, en Engelsen. Draagt ook niet echt bij aan het integreren uiteraard.

Tips voor de vakantiegangers?

Tips voor vakantiegangers … ik heb een abonnement op het Frankrijk-magazine Côte & Provence dat uitstekende info geeft over waar te zijn in Zuid-Frankrijk. Daar haalt iedereen wel iets uit dat hem of haar zal aanspreken en er voorpret aan kan beleven. Daarna koffers pakken en afreizen maar.

Wat is je favoriete stad in de Provence of aan de Côte d’Azur?
Oei, lastig te zeggen. Een echte favoriet heb ik niet. Ik hou van het achterland in de Var waar ik zelf woon. De kust is me te druk en mocht ik toch een keer met mijn voetjes in het zilte nat willen gaan staan, hoef ik maar een uurtje te rijden.

Ooit terug naar Nederland?
Dat zou zomaar toch een keer kunnen gebeuren. Hoe heerlijk ik het hier ook heb … wie weet, ik zeg nooit nooit. ?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven