Agenda

di 19 maart 2024

Categorieën: ,

Cuisine Cannoise en Fête

Van 23 maart t/m 6 april in 50 restaurants in Cannes buiten hun gewone kaart om een twee of drie gangen maaltijd, die exclusief is samengesteld met producten van lokale leveranciers, agrariërs uit de buurt en vissers. Op 23 maart tot 13 uur een uitgebreide proeverij en kookdemonstraties op de fameuze Marché Forville. cuisine-cannoise.com


Salon du Vin de Saint-Tropez

Van 22 t/m 24 maart de 7e editie van de Salon du Vin de Saint-Tropez in de Salle Jean Despas. De presentatie van meer dan 100 domaines uit heel Frankrijk en ook buitenlanden. Er kan natuurlijk volop geproefd worden. Entree: € 3,–. sainttropeztourisme.com


Onbekende foto’s van BB in Villefranche-sur-Mer

Tot 26 mei in Chapelle Saint-Elme in Villefranche-sur-Mer (Alpes-Maritimes) een unieke expositie van tal van niet eerder tentoongestelde foto’s van Brigitte Bardot (1934) onder de titel ‘Brigitte Bardot, au-delà de l’image’. Het meest bijzonder zijn de foto’s van toen ze nog niet beroemd was en er is de film ‘Acte d’amour’ uit 1953 waarin ze naast Kirk Douglas haar debuut als actrice maakte. Ook te zien een docu over Villefranche-sur-Mer in de jaren 50 toen onder anderen Gregory Peck, Frank Sinatra, Natalie Wood en David Niven voor filmopnames in de stad waren. villefranche-sur-mer.fr


Djamel Tatah

‘Dialoog’ Henri Matisse en Djamel Tatah

Een flink deel van de collectie van het Musée Matisse de Nice wordt nu in Tokyo geëxposeerd en dus is er ruimte voor het werk van de eigentijdse Franse schilder (met Algerijnse roots) Djamel Tatah (1959). Diens kunst is onvergelijkbaar met die van Henri Matisse (1869-1954), maar er is toch sprake van een zekere continuïteit, een vorm van een erfenis. Aldus Tatah. Tegelijkertijd wordt de open gevallen ruimte in het museum ook gevuld met minder bekend en minder kleurrijk werk van Matisse. T/m 27 mei. musee-matisse-nice.org

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven