Vraag & Antwoord: erfenisbelasting

do 4 april 2024

Vraag: Ik ben bezig met de aankoop van een huis in Zuid-Frankrijk. Over hopelijk nog heel veel jaar krijg ik allicht te maken met de Franse erfenisbelasting. Is het met het oog daarop mogelijk het huis on naam van mijn nog jogere kinderen te zetten?

Antwoord van De Frankrijk Advocaat: In het licht van de aankomende man met de zeis is het altijd mogelijk om je bezittingen over te dragen aan je toekomstige erfgenamen. Je kunt dus met de ‘warme’ hand (bij leven vermogen of persoonlijke eigendommen weggeven) of met de ‘koude’ hand (‘gewone’ erfenis bij overlijden) overdragen. Echter, het tarief dat geldt voor beiden is hetzelfde, dus daar schiet je op die manier niets mee op. Wel zijn er andere routes denkbaar, maar die zijn, ook in Europees verband, niet heel simpel. Voert te ver om er hierop nader in te gaan. Zie mijn website De Frankrijk Advocaat en daar het item Afwikkeling Franse erfenis …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven