Flitsgesprek: Astrid Segaar

do 11 april 2024

Categorieën: ,

Even voorstellen
Astrid Segaar, makelaar o.g. en eigenaar van Azur Pavillon Holiday Rental & Real Estate. Samen met mijn man Paul en zoon Wouter hebben wij eind 2009 besloten om te verhuizen naar ons vakantie huis in Roquebrune-sur-Argens. Onze dochters Daphne en Laurien woonden op dat moment al niet meer thuis; die besloten trouwens na een poosje om naar Australië te verhuizen, te trouwen en daar kinderen te krijgen waardoor onze familie met 4 kleindochters internationaal woont.

Het leven van voor 2009 in Nederland was ook druk en hectisch en, als wij in die tijd geen vrienden en familie om ons heen hadden die nare ziektes kregen en zelfs plotseling stierven, dan hadden we misschien DE stap niet gemaakt. We werden zogezegd met onze neus op de feiten gedrukt dat het leven eindig is, en wij zijn van mening dat ‘als je dromen hebt’ je zelf de regie in handen moet nemen.

We waren te jong en financieel afhankelijk om zomaar te stoppen met werken en dus besloten we om ‘alles kennis van de afgelopen jaren’ op te pakken en zomaar op een nieuwe plek opnieuw te beginnen. Die nieuwe plek was natuurlijk Zuid-Frankrijk waar we ons ook thuis voelden en waar we al een vakantie huis hadden.

Hier kon ik ook mijn beroep van onafhankelijk makelaar uitvoeren en Paul, die zijn eigen assurantie bedrijf had verkocht, besloot om zich te gaan verdiepen in de vakantie verhuur. Met de makelaardij een combinatie die hier in Zuid-Frankrijk veel voorkomt.. Zoon Wouter ging naar het Franse college en binnen no time sprak hij vlekkeloos Frans.

Sinds wanneer in Zuid-Frankrijk?
We zijn voor het eerst in deze regio gekomen toen de kinderen jong waren en Paul vond dat we maar eens naar een camping moesten gaan omdat dat zo leuk zou zijn voor de kinderen. Voorheen, moet ik bekennen, zag ik dat nooit zo zag zitten ( met een wc-rol over de camping), maar na de vakantie van 1990 was ik om. Het was super leuk op de camping en al snel hadden wij onze eigen caravan gekocht.

Omdat we, wat we ook probeerden, van de kinderen nergens anders heen mochten, want ‘dit was pas vakantie’, zijn we zo’n 10 jaar achter elkaar naar dezelfde camping in Roquebrune-sur-Argens gegaan en op een dag was ik er klaar mee. Niet de regio hoor, die is en blijft nog steeds geweldig! Het slapen op de tafel gaf de doorslag en toen er op een groot bord, onderweg naar het strand,  stond dat er in een park aan de golfbaan gebouwd zou worden, hebben we besloten om daar een woning te kopen.

Ooit spijt gehad?
Nee, tot nu toe nog niet.

Waarom Zuid-Frankrijk?
Het vakantie huis dat we daar al hadden bood ons de mogelijkheid om gelijk aan de slag te gaan.

Wat is de voornaamste charme van Zuid-Frankrijk?
Wij zijn in eerste instantie geëmigreerd voor de zon. Dat de keuze op Zuid-Frankrijk viel was, zoals je hierboven kan lezen, niet toevallig. Hoe heerlijk is het als je ’s morgens wakker wordt, je doet de gordijnen open en je ziet de zon? Als je op de luchthaven van Nice uit het vliegtuig stapt dan begrijp je het gelijk; de palmbomen, de (meestal) blauwe lucht, de geur van rozemarijn en de zee …

‘Ingeburgerd?’
Ja en nee. We wonen hier alweer bijna 15 jaar en weten de weg, spreken een aardig mondje Frans en hebben langzaam om weten te gaan met de specifieke Franse gebruiken. Denk aan ‘het Franse kwartiertje’ van altijd te laat, de lunchpauzes van twaalf tot twee, het uren aan de telefoon hangen met de mensen van elektra en water provider. Door de drukte van ons werk hebben we (of maken we?) weinig tijd om ook in privésfeer ingeburgerd te raken en bijvoorbeeld naar een Franse sportvereniging of zo te gaan.

Contact met andere Nederlanders?
Jazeker, we hebben hele fijne Nederlands vrienden hier. De meeste hebben we ontmoet via ons werk bij het in vakantieverhuur nemen van hun woning of bij de aankoop en/of verkoop begeleiding in onze makelaardij. Sommigen wonen in Nederland en zijn regelmatig in Zuid Frankrijk, anderen wonen, net als wij in deze regio. We spreken regelmatig bij elkaar af voor een hapje, drankje etentje etc.

Tips voor vakantiegangers
De Bateau Vert, met de boot van Les Issambres of Sainte-Maxime naar Grimaud of Saint-Tropez. Geweldige oplossing om die idioot lange en dagelijkse file van Sainte-Maxime naar Saint-Tropez de ontwijken en gelijktijdig een heerlijke boottocht te maken!

Favoriete stad aan de Côte d’Azur
Om een beetje bij ons in de buurt te blijven denk ik dat Saint-Raphaël wel in de buurt komt van favoriete stad. Leuke winkels en restaurantjes en op zondag een lekkere ‘lange’ markt met van alles en nog wat. Alhoewel stad … om ons heen zijn vooral dorpen. Ook denk ik aan Sainte-Maxime maar dan vooral aan de diversiteit van restaurants daar en die op de boulevard hebben onze voorkeur. Toch zijn we ook dol op de echt grotere steden als Cannes en Nice. Meestal ‘doen’ we die plaatsen met vrienden of familie die dan in Zuid Frankrijk zijn.

Ooit terug naar Nederland?
Waarschijnlijk niet, maar je weet maar nooit. Onze zoon woont in Nederland en onze dochters in Australië. Misschien gaan we ‘ooit’ het jaar verdelen tussen Frankrijk, Nederland en Australië.

2 gedachten over “Flitsgesprek: Astrid Segaar”

  1. Heerlijk leven en dromen na te jagen!
    Ik geef je groot gelijk hoor zus
    En ook wel fijn dat ik regelmatig mag komen, om mijn vakantie te vieren
    Liefs je zus EL

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven