Mougins heeft een nieuw museum

zo 23 juni 2024

Christian Levett opende 2011 voor het eerst het Mougins Museum voor Klassieke Kunst. Tijdens het 12-jarig bestaan werd het museum snel een populaire culturele bestemming waar zijn verzameling antiquiteiten werd tentoongesteld naast klassiek geïnspireerde kunstwerken. In de zomer van 2023 zei Levett, een voormalige Britse investeerder met een passie voor kunst en geschiedenis: ‘Na bijna dertig jaar kunst verzamelen is mijn smaak geëvolueerd, en ik denk dat het tijd is dat het museum ook evolueert.’

Op 21 juni jl. was het dan zover. Het museum, nu omgedoopt tot FAMM (Female Artists of the Mougins Museum), onthulde meer dan honderd werken van meer dan 80 kunstenaars van over de hele wereld. Deze tentoonstelling vertegenwoordigt een artistieke reis – van visionaire impressionisten tot gedurfde surrealisten – van vrouwelijke kunstenaars uit de 21e eeuw. De collectie (met werken van o.a. Berthe Morisot, Frida Kahlo en Marlene Dumas) is voorafgaand aan een bezoek online te verkennen via de website famm.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven