Flitsgesprek: makelaar Anke Bos

zo 23 juni 2024

Categorieën: ,

In deze rubriek vertellen Nederlanders en Vlamingen waarom ze voor Zuid-Frankrijk hebben gekozen.

Even voorstellen …

Ik ben Anke Bos, opgegroeid in Zuid-Limburg, na mijn middelbare school heb ik een jaar in Parjis gewoond. Daarna heb ik met ongelooflijk veel plezier ruim 16 jaar in Amsterdam gewoond. Zo heb ik er mijn rechtenstudie afgerond en ruim 10 jaar bij de VNU gewerkt in diverse functies, met name gericht op marketing, sales en strategie. Daarna heb ik ruim 2 jaar als freelancer gewerkt voor verschillende opdrachtgevers. Sinds 2004 hebben Catherine Lyons en ik ons eigen makelaarskantoor Your Life In Provence in Lorgues.

Hoelang in Frankrijk?

Mijn man en ik zijn in 2002 met onze 4 kinderen – destijds in de leeftijd van 6 jaar, 5 jaar en twee van 4 jaar – naar Lorgues verhuisd. In Nederland hadden we het goed naar onze zin, maar we hadden toch het idee dat het leven ook anders ingevuld kon worden en dat dat beter bij ons zou passen. Meer vrijheid, meer buiten zijn, meer tijd met de kinderen … kortom meer kwaliteit van leven. We hadden ook bedacht dat als het niet zou bevallen, we dan gewoon weer terug naar Nederland zouden gaan, met opgeheven hoofd en een ervaring rijker, zonder te hoeven denken ‘hadden we maar …’

Ooit spijt gehad van je keuze? 

Nee, nooit. Alhoewel niet alles van een leien dakje is gegaan. Wonen en werken in een ander land heeft een ongelooflijke meerwaarde. Je leert en ervaart dat het leven geleefd kan worden op heel veel verschillende manieren, of het nu gaat om wonen, werken, familie, vrijetijdsbesteding, vrienden, opvoeding en ga zo maar door. Je leert hierdoor je authentieke kompas te volgen.

Waarom voor Zuid Frankrijk gekozen? 

Allereerst wilden we naar een streek waar we meer buiten konden leven. We wilden ook graag de banden met Nederlandse familie en vrienden aanhouden, dus moest het bereisbaar zijn. Het werd uiteindelijk Frankrijk omdat ik de taal redelijk goed sprak en geen italiaans of spaans. We wilden werken en natuurlijk ook de kinderen kunnen begeleiden op school en dat is natuurlijk heel wat makkelijker als je zelf de taal spreekt.

Wat is de grootste charme van Zuid Frankrijk? 

Het savoir vivre dat doorsijpelt in alle dagelijkse bezigheden en contacten. De diversiteit van natuur met de Mediterranee, de wijnvelden, de Gorges du Verdon, de bergen, de rivieren en olijfvelden, maar ook de sfeervolle dorpen en levendige steden. En alles is binnen handbereik.

Ben je ingeburgerd? 

Ja, ik ben helemaal ingeburgerd maar dat is ook logisch als je kinderen hier zijn opgegroeid en als je een eigen bedrijf hebt.

Contact met andere Nederlanders? 

Ik heb aardig wat Nederlandse vrienden en bekenden maar ik ben niet lid van de Nederlandse Club.

Tips voor vakantiegangers?

Neem tijdens je vakantie het ritme en het savoir vivre van de fransen over, dan zul je vast enorm genieten en uitgerust en vol inspiratie thuiskomen.

Favoriete stad aan de Côte d’Azur?

Ik hou enorm van La Ciotat, een prachtige smeltkroes.

Ooit terug naar Nederland

Ik geniet nu enorm hier in Le Sud. En de toekomst … geen idee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven