De top-10 van Provençaalse markten

wo 26 juni 2024

Var


Sanary-sur-Mer: dagelijks

Enige tijd geleden uitgeroepen tot de mooiste markt van heel Frankrijk. Uniek gelegen aan de haven van dit charmante vissers- en badplaatsje. Verse vis zo uit zee op de markt. Riant aanbod aan groenten, fruit en kazen. In het hoogseizoen ook avondmarkten.


Toulon: elke ochtend, behalve op maandag

De fameuze en heel grote Marché de Cours Lafayette. Minimaal tachtig kraampjes op deze echt Provençaalse markt in een grote stad. Vrijwel uitsluitend lokale en regionale producten. Van 7 tot 13 uur


Hyères: dinsdag- en zaterdagochtend 

De ‘boerenmarkt‘ op de Avenue Gambetta. Lokale producenten, waaronder kiwikwekerij Fenouillet. Kazen uit de vallei van Gapeau, maar ook bloemen en veel biologische producten.


Lorgues: dinsdag- en vrijdagochtend

Op de Cours de la République meer dan 100 kraampjes van lokale aanbieders. Behalve streekproducten ook vis, bloemen, huishoudelijke artikelen en kleding. Op vrijdagochtend is er de Marché des producteurs.


Salernes: elke woensdag- en zondagochtend

Op de Cours Théodore Bouge, centrum. Ongeveer 50 kraampjes met streekproducten, maar ook Noord-Afrikaans lekkers en een boekenstalletje. Markt met terrasjes.


Saint-Tropez: : dinsdag- en zaterdagochtend

Op het mytische plein an het vormalige vissersdorp. Ruim 100 kraampjes onder de schaduw van platanen. Het traditionele Provençaalse aanbod van streekproducten.

 

Alpes-Maritimes


Nice: elke ochtend, maar op maandagochtend antiek en brocante

Sinds ruim 150 jaar de historische markt in Vieux Nice, Cours Saleya, vrijwel aan zee. Provençaalse producten, maar ook platen en boompjes. Omzoomd door cafés en restaurants.


Cannes: elke ochtend, behalve maandag

De Marché Forville, binnen de okergele muren van de markthal, nationaal erfgoed. Olijfolie, kruiden, lavendel en natuurlijk groenten, fruit, vis, kazen, etc.

 

Vaucluse


L’Isle-sur-la Sorgue: de hele zondag

Le Marché sur les Quais, een van de grootste en aantrekkelijkste markten van het departement. Wel 250 kraampjes verspreid over de kades van het stadje. Het gebruikelijke Provençaalse aanbod.

 

Alpes-de-Haute-Provence


Forcalquier: elke maandagochtend

Al sinds de middeleeuwen dé markt van het departement. Groots opgezet. Naast streekproducten ook meubels, speelgoed, aardewerk en kleding.

2 gedachten over “De top-10 van Provençaalse markten”

  1. De grote markt in Lorgues is dinsdagochtend, afgelopen dinsdag nog geweest. Marché des producteurs is wel op vrijdag. Alleen veel kleiner.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven