Flitsgesprek: Patrick Brusse

di 2 juli 2024

Categorieën: , ,

In deze rubriek vertellen Nederlanders en Vlamingen waarom ze voor Zuid-Frankrijk hebben gekozen.

Even voorstellen
Patrick Brusse, 45. Zoon van Jan Brusse (1921-1996), de eerste Frankrijk-croniqeur, radio- en tv-maker. Ik ben getrouwd en we hebben twee kinderen van 9 en 7. We wonen in Biot. Ik werk als consultant voor Nederlandse bedrijven en mijn vrouw als conciërge voor Nederlandse particulieren die hier wonen of een vakantiehuis hebben.

Hoe lang al in Frankrijk?
Ik heb twee Nederlandse ouders en ben in Frankrijk geboren. Toen ik kind was woonden we in Bargemon (83) en sinds 1990 in de Alpes-Maritimes.

Ooit spijt gehand van keus voor Zuid-Frankrijk?
Dat was de keus van mijn ouders, die hebben er zeker nooit spijt van gehad !

Waarom heb je voor Zuid-Frankrijk gekozen?
Ik ben hier dus geboren maar ook gebleven. Deze regio is voor mij ideaal op ieder gebied. Veel van mijn kennissen die in veel verschillende landen hebben gewoond, vertellen me ook dat de beste plek om te wonen uiteindelijk aan de Côte d’Azur is.

Wat is de grootste charme van Zuid-Frankrijk?
Het weer, de diversiteit van de landschappen, de nabijheid van stranden en skipistes, het internationale aspect en ook de cuisine Méditerranéenne!

Ben je ‘ingeburgerd’?
100%. Ik heb mijn schoolopleiding in Frankrijk gevolgd, dus ik heb Frans op school geleerd (in tegenstelling tot Nederlands, dat ik thuis als kind met m’n ouders heb geleerd). Ik voel me evenveel Frans als Nederlands. Ik ben met een Française getrouwd en Ik heb beide paspoorten.

Contact met andere Nederlanders?
Ja iedere dag met mijn klanten. Ik heb ook paar Nederlandse vrienden die zoals ik hier zijn opgegroeid. En natuurlijk ook met mijn moeder die hier woont.

Welke zijn je tips voor vakantiegangers?
Voor een goede vakantie hier zou ik de te drukke maanden afraden. Tussen Monaco en Saint-Tropez zijn genoeg plaatsen om te bezoeken. En ook Italië is dichtbij. Voor zover mogelijk zou ik vakantiegangers aanraden om advies in te winnen van iemand die hier woont of het hier goed kent, om eventuele toeristenfuiken te ontlopen!

Wat is je favoriete stad aan de Côte d’Azur?
Toen ik wat jonger was, was Cannes mijn favoriete stad. Daar is het het hele jaar door levendig met alle congressen en festivals. Maar nu ik meer een gezinsleven heb, geef ik de voorkeur aan Antibes. Dat is wat rustiger en heeft naar mijn mening een authentiekere uitstraling.

Ooit terug naar Nederland?
Toen in kind was ging ik iedere zomer een maand op vakantie naar een boerderij in Ouderkerk a/d Amstel waar mijn moeder heeft gewoond. Ik heb in 2000 als Erasmus-student in Utrecht gestudeerd. Een paar jaar geleden nam ik mijn vrouw en kinderen mee op een roadtrip naar Nederland om ze mijn afkomst te laten zien. Ik probeer ieder jaar voor een lang weekend naar Amsterdam de gaan waar m’n beste vriend woont.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven