Matisse en Bonnard in Fondation Maeght

wo 3 juli 2024

Categorieën: ,

Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de Fondation Maeght in Saint-Paul-de-Vence, Frankrijks eerste onafhankelijke museum, gesticht door de galeriehouders en kunsthandelaren Aimé en Margueritte Maeght, is er tot 6 oktober een dubbel-expositie van het werk van Henri Matisse (1869-1954) en Pierre Bonnard (1867-1947). De tentoonstelling geldt als de belangrijkste van dit jaar in Zuid-Frankrijk. Het was altijd een droom van Aimé Maeght (1906-1981) om het werk van beide kunstenaars tegelijkertijd tentoon te stellen. Hij kende beide schilders persoonlijk en was diep onder de indruk van hun werk. Hij zorgde ervoor dat ze met elkaar in contact kwamen, waarna ze bevriend raakten. Ze waren gefascineerd door elkaars werk.

Fondation Maeght – fondation-maeght.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven