Recept van de week: Geitenkaaspakketjes

vr 17 juni 2011

Categorieën: , ,

Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboek.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Ingrediënten:
8 verse druivenbladeren (indien niet verkrijgbaar: 16 grote spinaziebladeren)
klosje keukentouw
4 kersverse, zachte geitenkaasjes
tijm, of rozemarijn, of oregano (eventueel gedroogd)
handje fijngehakte walnoten
versgemalen witte peper
frambozenazijn
vloeibare honing
1 eetlepel olijfolie

Bereiding:
Was de druivenbladeren en sla ze droog in de slacentrifuge. Leg vier bladeren op een werkblad, leg in het midden van elk blad een geitenkaasje. Bestrooi elk kaasje met wat vers gemalen peper, en met één van de kruiden (tijm, rozemarijn, of oregano). Druppel er voorzichtig wat frambozenazijn over, en een klein scheutje vloeibare honing. Strooi er wat fijngehakte walnoot over. Drapeer de overige bladeren over de kaasjes en vouw alles tot een pakketje. Bind ze vast met een stukje keukentouw. Verwarm de olijfolie in een koekenpan (niet te heet laten worden) en wentel de pakketjes er even door; ongeveer een halve minuut aan beide kanten. Knip de touwtjes door en serveer warm (met de bladeren erbij, maar die kunt u niet eten). Kiest u voor de spinaziebladeren, volg dan dezelfde bereidingswijze, maar gebruik 4 bladeren per kaasje (twee onder, twee boven) en verwarm de kaasjes iets korter; ze mogen niet uit de ‘verpakking’ lopen maar moeten goed doorgewarmd zijn. De spinaziebladeren kunnen wel meegegeten worden.

2 gedachten over “Recept van de week: Geitenkaaspakketjes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven