Burgemeester? Als niemand wil…

wo 11 maart 2020

Aanstaande zondag de eerste ronde van de gemeenteraadsverkiezingen. In 106 Franse ‘municipalités’ heeft niemand zich kandidaat gesteld, waaronder in de regio Le Sud/PACA Le Noyer in de Hautes-Alpes. De zittende maire heeft er geen trek meer in en niemand van de 292 inwoners wil hem opvolgen.
Hoe moet dat verder?
Volgens de wet mag er dan voor de 2e ronde (22 maart) alsnog een kandidatenlijst worden ingediend. Daar moeten minimaal 9 namen op staan.
Als dat niet lukt, grijpt de prefectuur in. Die benoemt dan een commissie die alleen de lopende zaken afhandelt en binnen 3 maanden nieuwe verkiezingen uitschrijft. Als er ook dan geen kandidaten zijn, kan de prefectuur Le Noyer tot een fusie met een naburige gemeente dwingen.

6 gedachten over “Burgemeester? Als niemand wil…”

  1. Le Maire heeft vele taken. Zo zaten wij eens op een camping municipale in de Vendée. Op zondagavond ging de wasmachine in staking. Het aangeplakte noodnummer gebeld, waarna een man de machine repareerde. Tijdens het gesprek bleek dit le Maire te zijn. Kom daar in Nederland maar eens om.

  2. Wij hebben in ons dorp 184 inwoners en daar heeft de burgemeester officieel een halve dag per week werk aan. In de praktijk is dat veel meer en hij doet veel en goed werk. Naast zijn leraarschap….ik heb er diepe bewondering voor. Hij doet het niet voor de eer, maar voor de glorie van het dorp!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven