Boîte à lire: vanaf vandaag onze corona-leestips

wo 18 maart 2020

Jawel, we zitten thuis, en niet vrijwillig. En omdat het nog wel even kan duren voor we deur weer uit mogen, vanaf vandaag af en toe ook lekkere leestips op Kijk, Zuid-Frankrijk! Boeken die je ook op afstand kunt bestellen, of downloaden als E-book. Je hoeft er dus de deur niet voor uit.
Maria Edelman, boekenrecensent

Het meisje en de nacht

Guillaume Musso (1974, Antibes) is al jaren achtereen de populairste schrijver van Frankrijk. Met zo’n 20 miljoen verkochte exemplaren in 36 landen is hij ook de meest scuccesvolle misdaadauteur en ik vind het onbegrijpelijk dat hij in Nederland geen grote faam geniet. ‘Het meisje en de nacht’ gaat daar hopelijk verandering in brengen. Als altijd bij Musso: behalve spannend ook uitstekend geschreven. Het scenario draait om wat ze in recherchekringen een ‘cold case’ noemen, het begint allemaal met de mysterieuze verdwijning van Vinca Rockwell (19), modelleerlinge van een elitaire kostschool aan de Rivièra. In een ijskoude winternacht in 1992. Is de vraag of ze werkelijk zo’n keurig meisje was, want in diezelfde nacht gaat ook de filosofieleraar in rook op, met wie ze een geheime relatie had. Musso pakt de draad op als in 2017 de ooit onafscheidelijke Manon, Thomas en Maxime – Vinca’s beste vrienden – elkaar voor het eerst sinds hun afstuderen weer treffen op een reünie van de school. Vijfentwintig jaar eerder pleegde het trio een gruwelmoord waarna ze het slachtoffer verborgen in de muur van hun gymzaal. En uitgerekend die muur gaat nu gesloopt worden….

Het meisje en de nacht, door Guillaume Musso. A.W. Bruna Uitgevers.
€ 17,99. E-book € 9,49.

Broertje

Een werkelijk superieure thriller van Michael Berg, eerder winnaar van de Gouden Strop, de prijs voor het beste crimeboek van het jaar. Berg woonde een halfjaar in Seillans (Var) en ‘Broertje’ speelt in die omgeving. Ingenieus verhaal over een drievoudige moord waarvan de verstandelijk beperkte broer van de hoofdpersoon (Lotte) beschuldigd wordt. Ofschoon ze haar broer al 10 jaar niet gezien heeft, weet ze intuïtief heel zeker dat hij het niet gedaan kan hebben. Als de verdachte uit het politiebureau van Draguignan ontsnapt, slaan ze samen op de vlucht en blijft Lotte zoeken naar het antwoord op de vraag wie dan wél de dader is. Haar vader, een van de slachtoffers, is een Nederlandse oud-politicus die in Seillans van zijn pensioen genoot. Zou in die politieke hoek misschien gezocht moeten worden? Berg portretteert in dit superspannende boek behalve de Var en de slecht aangeschreven Franse politie ook en vooral op een heel treffende en liefdevolle manier die broer. Van Berg is bekend dat hij een gehandicapte broer heeft. Een psychologische thriller, maatschappelijk relevant en actueel. Dit boek wil je lezen!
Het jongste boek van Berg ‘Ik zie je’ speelt in de Vaucluse en is zeker een aanrader voor wie zich met dat departement verbonden voelt. Een meeslepend verhaal over voyeurisme.

Broertje, door Michael Berg. Uitgeverij The House of Books, € 19,99.
E-book € 2,99.

8 gedachten over “Boîte à lire: vanaf vandaag onze corona-leestips”

  1. Zelf heb ik van Jo Nesbo “Het Mes” , Baldacci “één minuut voor middernacht” en een zeer goed boek van een nog onbekende Duitse schrijver Tibor Rode ‘Het Mona Lisa Virus” Allemaal erg de moeite waard.

  2. Dank voor de tips! Momenteel lees ik “In wankel evenwicht” van Elizabeth George. En “De fatale kust” van Robert Hutjes, over het ontstaan van Australië. Het zijn beide oudjes, maar ik vond ze in de “Boîte à lire” van ons wooncomplex. Toch beide aan te bevelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven