Taxe d’habitation: goed nieuws

zo 12 april 2020

Als gevolg van de coronacrisis krijgt de Franse regering onvermijdelijk met een mega begrotingstekort te maken. In het najaar zal duidelijk worden welke financiële maatregelen getroffen worden. Bruno Le Maire, minister van Economische Zaken, heeft verklaard dat er in geen geval getornd zal worden aan de toegezegde afschaffing van de taxe d’habitation, de woonhuisbelasting.

7 gedachten over “Taxe d’habitation: goed nieuws”

 1. Jacqueline van Westerloo

  Goedemorgen,

  Wij wonen in Nederland en hebben een huis in Frankrijk. Ik begrijp dus dat wij de habitation en foncieres belasting die giga verhoogd is gewoon moeten betalen. Ik zoek Ff bevestiging omdat ik denk het zo goed begrepen te hebben. Er is wel sprake van het feit dat de habitation afgeschaft wordt in 2023.

  Bedankt
  Jacqueline

  1. Dag Jacqueline,
   Nee, geen taxe d’habitation meer. Tenzij je een heel duur huis hebt. Dan dan ben je er in 2023 vanaf. Taxe foncière blijft gehandhaafd.

 2. Goedemiddag,
  Aan het CENTRE des Finances PUBLIQUES heb ik de Taxe d, Habitation pour 2022 overgemaakt. Ik kreeg het weer retour vanwege dat het nr was opgeheven. Mogelijk heb ik niet het juiste banknr. van Centre des Finances Publiques Grasse.
  Graag van u bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven