‘I want my money back!’

ma 13 april 2020

Peter Hooft is journalist en columnist in Zuid-Frankrijk. Hij is tevens auteur van de verhalenbundel ‘Provençaalse Praatjes’.

Door Peter Hooft

Is de wereld tot stilstand gekomen? Dacht het niet. Dezer dagen overstroomt mijn mailboxje met berichten van handelaren die allemaal het beste met me voorhebben. Wantrouwen is mijn professionele middle name, dus ik lees alles wat ik toegestuurd krijg. Soms word ik daar vrolijk van. Zo laat de autoverzekeraar weten dat ik vooral thuis moet blijven, toch een tamelijk briljant advies in deze periode van confinement. Ik kreeg een mailtje van 3-sterren restaurant Mirazur in Menton dat me uitnodigt een tafel te boeken. Dat heb ik ooit geprobeerd, ik werd op een wachtlijst van zes maanden geparkeerd. Uit eten in een voorlopig dichtgespijkerd etablissement? Mirazur opperde ook een printemps-cadeaubon voor vrienden alsof ik een uitkeringsinstantie ben, of een rentenier ben die behoeftigen subsidieert. Oké, chef Mauro Colagreco deed er ook een paar recepten bij, dat was dan wel weer sympa. Klik hier.
Er was ook bericht van KLM. In februari heb ik – ruim op tijd en dus betaalbaar – een ticket besteld voor een familielid dat in mei wel even op visite wilde komen. Dat gaat dus niet door en ik stelde KLM voor die € 149,80 gewoon terug te storten. Nou nee, las ik. Ik kon een voucher krijgen à € 149,80. Er wordt verschillend over gedacht, maar ik ben niet helemaal van lotje getikt. Stel dat dat familielid later dit jaar, als de terrorist Corona onder de guillotine een kopje kleiner zou zijn gemaakt, alsnog wil komen? Dan praat je onvermijdelijk over een run op tickets tegen hoogseizoentarieven. Dat wordt dus bijbetalen en niet zo’n beetje ook. Ondertussen trekt KLM rente van mijn € 149,80, al zal het niet veel zijn, en misschien wil mijn neef juist niet komen als het hier echt warm is. Ik heb maar een Thatcher-mailtje aan KLM gestuurd: ‘I want my money back’. Benieuwd wat er gebeurt.
Ik ontving verder een ‘newsletter’ van Nice Matin. De krant zou voorlopig niet of onregelmatig worden toegestuurd. La Poste kreeg de schuld want die lui stappen nog hooguit drie keer per week in hun kanariegele botsautootjes. Maar, schreef het dagblad, geen nood, het zou voor iedereen gratis te lezen zijn op het scherm. Gratis? Ik heb een jaarabonnement en dat is allang betaald. Dat kan bijvoorbeeld mijn buurman niet zeggen; de slimbo zonder abonnement die nu in de prijzen valt. Tenminste, dat dacht ie. Want nu al een paar dagen geen Niçoise elektrokrant meer te bekennen! Mijn machine vertoont geen mankementen, ik krijg gewoon helemaal geen krant meer. Ja, die van vorige week vrijdag in de brievenbus, La Poste had blijkbaar een vierwielertje aan de praat gekregen. Zouden ze in Nice nog weten wie Thatcher was?

3 gedachten over “‘I want my money back!’”

  1. Cocococo Dubbelboer

    Jeanine Janssen is haar naam ! Succes
    Wij hebben tickets geboekt voor eind september
    Mag hopen dat we tegen die tijd de strijd gewonnen hebben.
    Ben benieuwd wat Macron ons vanavond te vertellen heeft !!!……

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven