Eén jaar geleden brandde de Notre Dame

wo 15 april 2020

Vandaag precies een jaar geleden werden Parijs, Frankrijk en de rest van de wereld opgeschrikt door de brand in de Notre Dame, de legendarische kathedraal in Parijs, gebouwd tussen 1136 en 1345. President Macron beloofde dat de kerk binnen 5 jaar in volle luister hersteld zou zijn. Dat wil hij nog steeds, maar dat gaat waarschijnlijk niet lukken. Niet alleen doordat de werkzaamheden vanwege corona nu stil liggen. Maar ook omdat ‘la brigade criminelle’ van het parket in Parijs toch een nader onderzoek instelt. Er is steeds van uitgegaan dat de brand per ongeluk is ontstaan. Misschien door een smeulende peuk, er werden aan het gebouw onderhoudswerkzaamheden verricht. Of allicht door kortsluiting. Justitie heeft ruim 100 getuigen gehoord en verkent nu dus ook een crimineel traject. Er wordt ook onderzocht waarom de brandweer pas 18 minuten nadat de brand was uitgebroken ter plaatse was. Er zou in de kerk wel een alarm zijn afgegaan, maar een beveiliger die er pas vier dagen werkte, zou in het enorme gebouw op de verkeerde plek zijn gaan kijken en hij zag niets.
Uit de hele wereld hebben 340.000 mensen geld gedoneerd voor de wederopstandig van de Notre Dame.

1 gedachte over “Eén jaar geleden brandde de Notre Dame”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven