Barbapapa d’état

di 21 april 2020

Premier Edouard Philippe ligt tamelijk onder vuur. Veel commentatoren (en tv-kijkers) vonden het nogal onzin dat hij live op de televisie een persconferentie van ruim 2 uur gaf terwijl hij eigenlijk niks nieuws te vertellen had. Profileren noemen ze dat geloof ik. Maar ja, als je dan toch meer dan twee uur in beeld bent en je betoog wordt een beetje een geeuw & gaap-sessie, gaan mensen vanzelf op andere dingen letten. Op je baard bijvoorbeeld. Die een gapend grijs gat in de doorgaans egaal donkere kin-beharing liet zien. Want tja, als de kappers dicht zijn is de barbier dat natuurlijk ook. Dan kun je niet even dat pigment-loze stukje baard laten bijkleuren. En als er in de supermarkt even geen kleurdoosje in jouw tint in het schap staat, kun je het doehetzelf-verven ook wel vergeten. En zo ging de de baard van de premier viral op internet en werd die ‘barbe à papa d’état’ belangrijker dan de dingen die hij te melden had. Laten we hopen dat het straks op 11 mei anders is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven