Vakantietip voor straks: het fantoom-dorpje Hautes-Greolières (filmpje!)

za 2 mei 2020

Iets opbeurends! En een beetje afleiding. Dat kunnen we af en toe best gebruiken tijdens onze ‘ophokplicht’. Zeker nu de déconfinement in zicht komt en het binnen zitten binnen popelen is geworden. Dus zetten we regelmatig een mooi, leuk of leerzaam filmpje op kijkzuidfrankrijk.com Een vakantietip voor straks.
Deze keer nemen we je mee naar Hautes-Greolières.

Het aardige dorpje Gréolières (Alpes-Maritimes, bijna 600 inwoners) ligt op 840 meter hoogte in de bergen. Het is er goed toeven, wintersporters en zomerwandelaars weten hun weg er naartoe te vinden. Maar boven het dorp ligt nog het oorspronkelijke gehucht, inmiddels verworden tot een spookdorp, een ‘village fantôme’: Hautes-Greolières. Met de ruïnes van twee middeleeuwse kastelen, met vervallen huizen, een mysterieus kerkje. Er komt vrijwel nooit iemand en dus ging een drone-piloot een kijkje nemen. Meekijken? Klik hier (de reclame kun je wegklikken).
Als je straks een keertje naar het huidige Gréolières gaat (schitterend uitzicht op de Vallée du Loup) kun je het beste even lunchen op het terras van La Veille Auberge, Place Pierre Merle.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven