Urgent: goed nieuws van de regering!

do 14 mei 2020

Categorieën:

Premier Philippe heeft zojuist details bekend gemaakt van het ‘Marshall-plan’ voor het toerisme.
Zijn belangrijkste nieuws: in juli en augustus kan er zomervakantie gevierd worden in de ‘groen’ verklaarde regio’s. Dit impliceert dat de ‘100 km van huis-norm’ komt te vervallen, ook voor de chambres d’hôtes en hotels. Er kunnen wel lokale restricties gelden.
Op 2 juni mogen de restaurants en cafés in de ‘groene’ regio’s weer op, met inachtneming van de geldende regels als voldoende afstand, de ‘distanciation sociale’.
Dit alles onder het voorbehoud dat het virus beheersbaar blijft.

Geen nieuws ten aanzien van buitenlands toerisme, opening van de grenzen. Waarschijnlijk wordt daar in EU-verband naar gekeken.

8 gedachten over “Urgent: goed nieuws van de regering!”

  1. Gisteravond in het late journaal werd er hier in NL al een voorschot op genomen. Frankrijk laat waarschijnlijk de grens met Italië dicht, maar de rest van Schengen gaat waarschijnlijk open. Er werd 15 juni als datum genoemd. Van België en Luxemburg was nog niets bekend. Maar, zeiden ze: daar kun je omheen rijden ?

    1. België heeft tot 8 juni de grenzen dicht. Dus als het goed is moet dat geen probleem zijn. Wel kijken hoe je gaat reizen, in Frankrijk zijn nog een flink aantal gebieden rood, oa regio Parijs, dus daar moet je even omheen.

    1. Zou eind juni weekend naar tweede huis willen , kijken hoe het er voir staat en dan in augustus daar vertoeven , van mijn part met dezezelfde maatregelen als nu .. we zijn het gewend in België

  2. Na de overdracht van ons eerste 2e huis in februari en al 9 weken thuiswerken zijn wij tegen half juni echt wel toe aan wat weken ??in PACA.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven