Vakantietip: de mooiste 5 wandelingen langs de Méditerranée

vr 26 juni 2020

Categorieën: , ,

Door Door Denise Baudet

(klik op de foto om te vergroten)

Vakantie in Frankrijk mag en kan weer, maar volgens de jongste cijfers zijn buitenlandse toeristen nogal terughoudend vanwege corona-angst. Dus voor wie nu wel ‘durft’: weet je bevoorrecht! Geen massa-toerisme en als het écht warm is, ga je lekker een verfrissend stukje tippelen langs de zeereep. Een mooie wandeling langs de alom bewierookte Méditerannée. Goed, maar waar dan? Op grond van mijn eigen ervaringen tip ik mijn top 5 in het departement Le Var. Volgens mij de mooiste trajecten, waarvan een bijkomend voordeel is dat je halverwege of nog eerder kunt ‘uitstappen’, dan wel omkeren.
Ramatuelle: over de chemin du littoral/ancien chemin des douaniers, langs Cap Taillat. Dwars door de natuur en je komt langs de mooiste kreken. Vertrek vanaf de parking L’Escalet of de Ave. Cartaya. Vanaf dat parkeerterrein duurt je wandeling ongeveer 2,15 uur, vanaf de avenue 1,30 uur.
Six Fours: balade panoramique. Begint bij de Chapelle de Notre-Dame en finisht op de top van Cap Sicié. Schitterende route, langs kreken, zandstranden, ongewone uitzichten. Maar wees gewaarschuwd: je bent heen en terug iets van 6 à 7 uur onderweg, serieus wandelschoeisel onmisbaar!
Le Pradet: Vanaf het Plage du Pin Galle naar de haven des Oursinières. Rotsen, bossen, stranden, bloemen, zicht op de haven van Toulon en het schiereiland Saint-Mandrier. Reken op 4 uur, heen en terug.
Hyères: balade de rêve. Begint op het schiereiland Giens (foto) en je loopt onder meer langs de haven van La Madrague. Fantastische natuur, stil. Zoutmijnen, flamingo’s. Ongeveer 3 uur onderweg.
La Seyne: rondje schiereiland. Start in de haven van Saint-Elme, Sablettes. Bos, uniek zeezicht, stranden. Een retourtje vergt iets van 4 uur.

3 gedachten over “Vakantietip: de mooiste 5 wandelingen langs de Méditerranée”

    1. Kijk, Zuid-Frankrijk!

      Beste Patrick en Gemma,
      Zo’n kaartje toevoegen, prima. Dat zou ik dan wel 5 x (want 5 routes) bij een kaartenmaker moeten inkopen. Misschien een kleine crowdfundingactie? Hoor het graag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven