Actualités: wat er speelt

za 27 juni 2020

Categorieën:

De Fransen komen eraan
De regering heeft de Fransen opgeroepen de zomervakantie bij voorkeur in eigen land door te brengen. Uit tal van onderzoeken blijkt dat aan die oproep massaal gehoor wordt gegeven. De Fransen willen het liefst naar Le Var, de Alpes-Maritimes en Corsica. Verder geldt hun vakantievoorkeur een vrijstaand huis met tuin en eventueel een zwembad. Er zou sprake zijn van een toenemende belangstelling voor het ‘arrière-pays’.
1 juli: La Fête des terrasses
In de regio Le Sud/PACA wordt in alle departementen op 1 juli tussen 18-24 uur het eerste Fête des terrasses gevierd. Een initiatief van het regiobestuur dat hoopt er een jaarlijkse traditie van te maken. De bedoeling is dat er zoveel mogelijk mensen gezellig wat komen drinken. Dit jaar is het thema van het feest: vier de herwonnen vrijheid! Bij een groot aantal bars en cafés kun je meteen even kennis maken met/proeven van de rosés van nabijgelegen wijngaarden.
TripAdvisor teruggefloten
Tot afgelopen woensdag stond op de site van TripAdvisor te lezen dat vakantie in Frankrijk vanwege corona linke soep zou zijn. Er stond niets over de déconfinement, de aanzienlijke versoepeling van de regels, gebaseerd op gunstige cijfers. Veel reserveringen via die site werden geannuleerd en Jean-Baptiste Lemoyne, staatssecretaris voor toerisme, riep TripAdvisor ter verantwoording. De ‘waarschuwing’ is inmiddels van de site verdwenen.
Air France: minder vluchten naar Nice
Het vliegverkeer komt weer zo’n beetje op gang. Er kan onder meer weer vanaf het vliegveld Toulon/Hyères naar Parijs gevlogen worden. Maar Air France heeft besloten zijn vluchten van en naar Nice tot 36% van het pré-corona programma te beperken. De toeristenbranche en volksvertegenwoordiger Eric Ciotti (afgevaardigde namens de Alpes-Maritimes) zijn woest. Terminal 1 van aéroport Nice-Côte d’Azur blijft voorlopig buiten gebruik, terminal 2 gaat geleidelijk aan verder open.

2 gedachten over “Actualités: wat er speelt”

 1. Bonsoir Renee,
  Wat heerlijk, we kunnen komen, en we gaan ook komen, nog een week. We kunnen niet meer wachten!! Heerlijk genieten van de dagelijkse franse dingen, niets extra, gewoon lekker genieten van alles om je heen, ruiken, proeven, luisteren en genieten…..
  Ik zou het zo leuk vinden om ‘s avonds een dorps feestje mee te mogen maken, vorig jaar hebben we dat in de Luberon mee mogen maken, heerlijk, lokale mensen maken het eten, bakken taarten en het is zo gezellig en alles onder een sterren hemel, muzikanten en er begon zomaar iemand uit het publiek te dansen, een vrouw, zo mooi en zo sensueel en zo bijzonder, het was voor ons top genieten….. in the middle of nowhere………….
  Nu komen we volgende week naar de Var en ik hoop dat we daar ook zo’n lokaal feestje mogen mee maken, dat is het aller mooiste. Kun je ons vertellen wat er (eventueel) georganiseerd gaat worden met 14 juillet, dit is natuurlijk allemaal ‘last minute’ natuurlijk. Heerlijk een bandje dat heerlijke muziek maakt, locals die genieten van een wijntje met elkaar onder de sterrenhemel……… dansen met elkaar tot en met de laatste ronde……..
  Ik hoor het graag van je, Renee, mocht je iets meer te weten komen via het dorp café …..

  1. Kijk, Zuid-Frankrijk!

   Dag Yolande,
   Het is allemaal hoogst onzeker. Het beste kun je informeren bij de gemeente waar je vakantie viert of (en wat) er in de buurt te doen is. Het evenement van het jaar op m’n dorp heb je al gemist: het afscheids/welkomstfeesje van de oude/nieuwe kroegbazin. Dat was gisteren…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven