Vakantietip: Ondergronds opfrissen (met filmpje)

zo 26 juli 2020

De weersberichten zijn het erover eens: er komt een ‘pic de chaleur’ aan waarbij we de komende week zelfs de 40 graden kunnen aantikken. Da’s knap warm, zeker als je een mondmaskertje op moet. Dus waarom zou je niet onderduiken en een heerlijk koele ontdekkingstocht ondernemen langs een natuurwonder dat zijns gelijke niet kent?
Ze zijn al ruim 6 miljoen jaar oud en ze veranderen elke dag een heel klein beetje. De druipsteengrotten van Saint-Cézaire-sur-Siagne nabij Grasse in de Alpes-Maritimes vormen een wijd vertakt ondergronds complex met spectaculaire natuurlijke sculpturen waarvan een deel toegankelijk en onderling verbonden is. De grotten werden in 1890 bij toeval ontdekt door een boer die een raar gat in de rotswand naast zijn land vond. Ze werden aan het begin van de vorige eeuw toegankelijk gemaakt voor het publiek. Op zo’n 40 meter diepte, bereikbaar via smalle galerijen en nauwe trappetjes, ontvouwt zich een even mysterieus als feeëriek schouwspel van bizarre vormen en schitterende kleurenpracht. De temperatuur ondergronds is zo’n 15 graden, dus ook op een snikhete zomerdag is het er aangenaam koel en prima uit te houden, zelfs met verplicht mondkapje op.
Meer informatie: http://www.grotte-saintcezaire.com
Filmpje: https://www.grotte-saintcezaire.com/la-grotte/visite-virtuelle/

1 gedachte over “Vakantietip: Ondergronds opfrissen (met filmpje)”

  1. en dan kan de directeur van ‘t postkantoor nu echt z’n korte broek aan en zeker in die hitte z’n masque onder de kinnen laten hangen .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven