Hét café van Saint-Tropez op slot

do 13 augustus 2020

Categorieën: ,

Wie Saint-Tropez zegt, denkt onvermijdelijk aan het ‘rode’ café-terras Sénéquier aan de haven. Veruit de meest vermaarde locatie van het mondaine toeristenoord, en een waar instituut waar je behalve ex-president Jacques Chirac ook allerhande loslopende sterren kon tegenkomen. Maar sinds vanmorgen is Sénéquier dicht. Wie er aan de espresso, de rosé of de pastis zat, werd gevraagd te vertrekken. Corona: 2 personeelsleden positief getest. Het management wilde niet wachten op een administratief bevel tot sluiting. De zaak blijft in elk geval 2 weken dicht.
Een stukje verderop, in Grimaud, is het politiebureau gesloten. Drie gendarmes positief getest.
Ook elders in Frankrijk weinig geruststellende cijfers. In de afgelopen 24 uur weer 2.524 nieuwe besmettingsgevallen en 17 dodelijke slachtoffers. Er werden 18 nieuwe ‘foyers’ (‘clusters’, besmettingshaarden) vastgesteld.
De regering en wetenschappers vrezen dat er al sprake is van de ‘2e golf’.

3 gedachten over “Hét café van Saint-Tropez op slot”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven